Zuiders gevulde courgette met kippengehakt
Zuiders gevulde courgette met kippengehakt

Zuiders gevulde courgette met kippengehakt

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 577 kcal
Vet 23.7 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 49.6 g
Suiker 9.8 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 38.4 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Breng een kookpot met lichtgezouten water aan de kook. Wrijf intussen de krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 10 min. beetgaar.

  4. Hak intussen het knoflookteentje en de rode ui fijn. Snij de helft van de olijven grof. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes (hou enkele takjes apart).

  5. Meng 20 g pijnboompitten, het knoflook, de rode ui, de grof gesneden olijven en de blokjes kaas uit de verpakking van de olijven onder het kippengehakt. Kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Meng goed.

  6. Giet de krielaardappelen af en snij in partjes. Doe ze in een ovenschaal en overgiet met de olijfolie. Kruid met peper, zout en de blaadjes rozemarijn. Leg er enkele takjes rozemarijn bovenop.

  7. Snij de courgettes in de lengte in 2 en hol uit met een koffielepel. Vul de uitgeholde courgettes met de gehaktmengeling en schik in een ovenschaal. Zet samen met de krielaardappelen 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Werk de gevulde courgettes af met de rest van de pijnboompitten en serveer met de gebakken krieltjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Breng een kookpot met lichtgezouten water aan de kook. Wrijf intussen de krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 10 min. beetgaar.

  4. Hak intussen het knoflookteentje en de rode ui fijn. Snij de helft van de olijven grof. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes (hou enkele takjes apart).

  5. Meng 20 g pijnboompitten, het knoflook, de rode ui, de grof gesneden olijven en de blokjes kaas uit de verpakking van de olijven onder het kippengehakt. Kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Meng goed.

  6. Giet de krielaardappelen af en snij in partjes. Doe ze in een ovenschaal en overgiet met de olijfolie. Kruid met peper, zout en de blaadjes rozemarijn. Leg er enkele takjes rozemarijn bovenop.

  7. Snij de courgettes in de lengte in 2 en hol uit met een koffielepel. Vul de uitgeholde courgettes met de gehaktmengeling en schik in een ovenschaal. Zet samen met de krielaardappelen 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Werk de gevulde courgettes af met de rest van de pijnboompitten en serveer met de gebakken krieltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 577 kcal
Vet 23.7 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 49.6 g
Suiker 9.8 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 38.4 g
Zout 1.1 g

Bekijk het recept digitaal