- Bewaar

- Bewaar
Zuiderse ansjovistaart
Onze drankensuggesties
Wijn Frisse en fruitige witte wijn uit het Franse zuidwesten. Onklopbare prijs-kwaliteitverhouding. Wijn Domaine du Clos Pichard A.C. Saint-Nicolas de Bourgueil Wijn Rode loirewijn, fris en fruitig. Fijn boeket met toetsen van rood fruit. Jong drinken, op keldertemperatuur.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de ansjovis op olie af onder koud water en dep droog. Hou er 8 opzij voor het garnituur.
-
Laat de ansjovis met kappertjes uitlekken.
-
Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
-
Snipper de knoflook en de uien fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de fijngesnipperde uien en knoflook glazig. Meng er de diepgevroren paprikareepjes onder en laat al roerend 2 min. bakken.
-
Voeg de ansjovis op olie toe en kruid met laurier, tijm en peper. Dek af en laat 30 min. stoven op een zacht vuurtje.
-
Strijk een taartvorm in met 1 eetl. boter. Schik de 8 overgehouden ansjovisjes op de bodem in de vorm van een ster. Verdeel er de gerolde ansjovis met kappertjes, de reepjes zongedroogde tomaten en de olijven over. Lepel er ook de gestoofde paprika en ansjovis over, maar laat 1 cm van de boord vrij.
-
Ontrol het bladerdeeg. Dek de taartvom af met het bladerdeeg en plooi de randen om naar binnen toe. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Schuif 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Haal de taart uit de oven laat nog 5 min. rusten. Zet de taart omgekeerd op een schotel en haal de taartvorm eraf. Dien op met een gemengd slaatje.
Onze drankensuggesties
Wijn Frisse en fruitige witte wijn uit het Franse zuidwesten. Onklopbare prijs-kwaliteitverhouding. Wijn Domaine du Clos Pichard A.C. Saint-Nicolas de Bourgueil Wijn Rode loirewijn, fris en fruitig. Fijn boeket met toetsen van rood fruit. Jong drinken, op keldertemperatuur.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de ansjovis op olie af onder koud water en dep droog. Hou er 8 opzij voor het garnituur.
-
Laat de ansjovis met kappertjes uitlekken.
-
Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
-
Snipper de knoflook en de uien fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de fijngesnipperde uien en knoflook glazig. Meng er de diepgevroren paprikareepjes onder en laat al roerend 2 min. bakken.
-
Voeg de ansjovis op olie toe en kruid met laurier, tijm en peper. Dek af en laat 30 min. stoven op een zacht vuurtje.
-
Strijk een taartvorm in met 1 eetl. boter. Schik de 8 overgehouden ansjovisjes op de bodem in de vorm van een ster. Verdeel er de gerolde ansjovis met kappertjes, de reepjes zongedroogde tomaten en de olijven over. Lepel er ook de gestoofde paprika en ansjovis over, maar laat 1 cm van de boord vrij.
-
Ontrol het bladerdeeg. Dek de taartvom af met het bladerdeeg en plooi de randen om naar binnen toe. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Schuif 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Haal de taart uit de oven laat nog 5 min. rusten. Zet de taart omgekeerd op een schotel en haal de taartvorm eraf. Dien op met een gemengd slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Frisse en fruitige witte wijn uit het Franse zuidwesten. Onklopbare prijs-kwaliteitverhouding. Wijn Domaine du Clos Pichard A.C. Saint-Nicolas de Bourgueil Wijn Rode loirewijn, fris en fruitig. Fijn boeket met toetsen van rood fruit. Jong drinken, op keldertemperatuur.