Zuiderse worstenbroodjes
Zuiderse worstenbroodjes

Zuiderse worstenbroodjes

1 u.
Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 432 kcal
Vet 29.7 g
Koolhydraat 24.3 g
Eiwit 17.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat diepvriesgehakt volledig ontdooien.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Mix de pijnboompitten, de gepelde knoflookteentjes en 20 blaadjes basilicum tot een gladde puree. Meng onder het gehakt.

  6. Snij de chorizo in fijne reepjes en meng ook onder het gehakt.

  7. Rits de naaldjes van de takjes rozemarijn.

  8. Kluts het ei.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Snij uit elke rol bladerdeeg 4 vierkanten van ± 10 bij 10 cm.

  12. Rol van het gehakt 8 worstjes van 10 cm lang.

  13. Duw enkele naaldjes rozemarijn in elke portie deeg. Leg er enkele rucola- en basilicumblaadjes en een gehaktworstje op. Rol de lapjes deeg op en bestrijk met het losgeklopte ei.

  14. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de worstenbroodjes met de naad naar onderen op het bakpapier.

  15. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen op een rooster.

Tip

variant Voor een snelle variant vervangt u de huisbereide gehaktworstjes door chipolata's. Verse kruiden, zoals basilicum en rozemarijn, kan u nog 5 dagen bewaren in de groentelade van uw koelkast. Wikkel de takjes in lichtjes bevochtigd keukenpapier, zo drogen ze niet uit.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat diepvriesgehakt volledig ontdooien.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Mix de pijnboompitten, de gepelde knoflookteentjes en 20 blaadjes basilicum tot een gladde puree. Meng onder het gehakt.

  6. Snij de chorizo in fijne reepjes en meng ook onder het gehakt.

  7. Rits de naaldjes van de takjes rozemarijn.

  8. Kluts het ei.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Snij uit elke rol bladerdeeg 4 vierkanten van ± 10 bij 10 cm.

  12. Rol van het gehakt 8 worstjes van 10 cm lang.

  13. Duw enkele naaldjes rozemarijn in elke portie deeg. Leg er enkele rucola- en basilicumblaadjes en een gehaktworstje op. Rol de lapjes deeg op en bestrijk met het losgeklopte ei.

  14. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de worstenbroodjes met de naad naar onderen op het bakpapier.

  15. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen op een rooster.

Tip

variant Voor een snelle variant vervangt u de huisbereide gehaktworstjes door chipolata's. Verse kruiden, zoals basilicum en rozemarijn, kan u nog 5 dagen bewaren in de groentelade van uw koelkast. Wikkel de takjes in lichtjes bevochtigd keukenpapier, zo drogen ze niet uit.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 432 kcal
Vet 29.7 g
Koolhydraat 24.3 g
Eiwit 17.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Crémant d'Alsace A.O.P. brut rosé - Bennwihr

Bekijk het recept digitaal