- Bewaar

- Bewaar
Zuiderse worstenbroodjes
Onze drankensuggesties
Wijn Crémant d'Alsace A.O.P. brut rosé - Bennwihr
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat diepvriesgehakt volledig ontdooien.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Mix de pijnboompitten, de gepelde knoflookteentjes en 20 blaadjes basilicum tot een gladde puree. Meng onder het gehakt.
-
Snij de chorizo in fijne reepjes en meng ook onder het gehakt.
-
Rits de naaldjes van de takjes rozemarijn.
-
Kluts het ei.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij uit elke rol bladerdeeg 4 vierkanten van ± 10 bij 10 cm.
-
Rol van het gehakt 8 worstjes van 10 cm lang.
-
Duw enkele naaldjes rozemarijn in elke portie deeg. Leg er enkele rucola- en basilicumblaadjes en een gehaktworstje op. Rol de lapjes deeg op en bestrijk met het losgeklopte ei.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de worstenbroodjes met de naad naar onderen op het bakpapier.
-
Bak 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen op een rooster.
variant Voor een snelle variant vervangt u de huisbereide gehaktworstjes door chipolata's. Verse kruiden, zoals basilicum en rozemarijn, kan u nog 5 dagen bewaren in de groentelade van uw koelkast. Wikkel de takjes in lichtjes bevochtigd keukenpapier, zo drogen ze niet uit.
Onze drankensuggesties
Wijn Crémant d'Alsace A.O.P. brut rosé - Bennwihr
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat diepvriesgehakt volledig ontdooien.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Mix de pijnboompitten, de gepelde knoflookteentjes en 20 blaadjes basilicum tot een gladde puree. Meng onder het gehakt.
-
Snij de chorizo in fijne reepjes en meng ook onder het gehakt.
-
Rits de naaldjes van de takjes rozemarijn.
-
Kluts het ei.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij uit elke rol bladerdeeg 4 vierkanten van ± 10 bij 10 cm.
-
Rol van het gehakt 8 worstjes van 10 cm lang.
-
Duw enkele naaldjes rozemarijn in elke portie deeg. Leg er enkele rucola- en basilicumblaadjes en een gehaktworstje op. Rol de lapjes deeg op en bestrijk met het losgeklopte ei.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de worstenbroodjes met de naad naar onderen op het bakpapier.
-
Bak 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen op een rooster.
variant Voor een snelle variant vervangt u de huisbereide gehaktworstjes door chipolata's. Verse kruiden, zoals basilicum en rozemarijn, kan u nog 5 dagen bewaren in de groentelade van uw koelkast. Wikkel de takjes in lichtjes bevochtigd keukenpapier, zo drogen ze niet uit.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Crémant d'Alsace A.O.P. brut rosé - Bennwihr