Zuiderse wrap uit de oven met gehakt
Zuiderse wrap uit de oven met gehakt

Zuiderse wrap uit de oven met gehakt

Lunch
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 35.9 g
Eiwit 19 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en snij in halvemaantjes.

  3. Verdeel de broccoli in hele kleine roosjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes.

  5. Snij de tomaten in 4, ontpit ze en snij in kleine blokjes.

  6. Snipper de ui fijn.

  7. Snipper het basilicum fijn.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Kook de broccoliroosjes 6 min. in lichtgezouten water en giet af. Spoel onder koud water.

  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de paprika en de courgette toe en stoof 5 min. Voeg dan de tomaten en de broccoli toe en laat nog 3 min. stoven.

  12. Bak intussen het gehakt in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maak los met een vork.

  13. Meng het gehakt met de groenten en kruid met het fijngesnipperde basilicum, Provençaalse kruiden en peper. Roer er de sojasaus onder.

  14. Verdeel de vulling in een smalle strook over de onderste helft van de wraps en rol op. Bak ze 10 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de wraps met 125 ml zure room gemengd met wat fijngesnipperde verse kruiden, peper en zout en 1 eetl. limoensap.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en snij in halvemaantjes.

  3. Verdeel de broccoli in hele kleine roosjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes.

  5. Snij de tomaten in 4, ontpit ze en snij in kleine blokjes.

  6. Snipper de ui fijn.

  7. Snipper het basilicum fijn.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Kook de broccoliroosjes 6 min. in lichtgezouten water en giet af. Spoel onder koud water.

  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de paprika en de courgette toe en stoof 5 min. Voeg dan de tomaten en de broccoli toe en laat nog 3 min. stoven.

  12. Bak intussen het gehakt in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maak los met een vork.

  13. Meng het gehakt met de groenten en kruid met het fijngesnipperde basilicum, Provençaalse kruiden en peper. Roer er de sojasaus onder.

  14. Verdeel de vulling in een smalle strook over de onderste helft van de wraps en rol op. Bak ze 10 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de wraps met 125 ml zure room gemengd met wat fijngesnipperde verse kruiden, peper en zout en 1 eetl. limoensap.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 35.9 g
Eiwit 19 g

Bekijk het recept digitaal