- Bewaar

- Bewaar
Zuiderse wrap uit de oven met gehakt
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en snij in halvemaantjes.
-
Verdeel de broccoli in hele kleine roosjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes.
-
Snij de tomaten in 4, ontpit ze en snij in kleine blokjes.
-
Snipper de ui fijn.
-
Snipper het basilicum fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Kook de broccoliroosjes 6 min. in lichtgezouten water en giet af. Spoel onder koud water.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de paprika en de courgette toe en stoof 5 min. Voeg dan de tomaten en de broccoli toe en laat nog 3 min. stoven.
-
Bak intussen het gehakt in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maak los met een vork.
-
Meng het gehakt met de groenten en kruid met het fijngesnipperde basilicum, Provençaalse kruiden en peper. Roer er de sojasaus onder.
-
Verdeel de vulling in een smalle strook over de onderste helft van de wraps en rol op. Bak ze 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer de wraps met 125 ml zure room gemengd met wat fijngesnipperde verse kruiden, peper en zout en 1 eetl. limoensap.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en snij in halvemaantjes.
-
Verdeel de broccoli in hele kleine roosjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes.
-
Snij de tomaten in 4, ontpit ze en snij in kleine blokjes.
-
Snipper de ui fijn.
-
Snipper het basilicum fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Kook de broccoliroosjes 6 min. in lichtgezouten water en giet af. Spoel onder koud water.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de paprika en de courgette toe en stoof 5 min. Voeg dan de tomaten en de broccoli toe en laat nog 3 min. stoven.
-
Bak intussen het gehakt in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maak los met een vork.
-
Meng het gehakt met de groenten en kruid met het fijngesnipperde basilicum, Provençaalse kruiden en peper. Roer er de sojasaus onder.
-
Verdeel de vulling in een smalle strook over de onderste helft van de wraps en rol op. Bak ze 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer de wraps met 125 ml zure room gemengd met wat fijngesnipperde verse kruiden, peper en zout en 1 eetl. limoensap.