Zweedse kaneelbroodjes
Zweedse kaneelbroodjes

Zweedse kaneelbroodjes

45 min.
Tussendoortje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 195 kcal
Vet 13.5 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 16 g
Suiker 6.6 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 2.1 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Voor je begint, neem je het best de boter uit de koelkast. Doe ze in een grote mengkom en laat ze wat zachter worden op kamertemperatuur. Dan kan je ze straks beter mengen.

  4. Neem ook al de vellen bladerdeeg uit de diepvries en laat ze volledig ontdooien op kamertemperatuur.

  5. Snij ondertussen het vanillestokje in de lengte in 2. Schraap er de zwarte zaadjes uit met een koffielepel en doe de zaadjes bij de zachte boter.

  6. Bereiding:
  7. Doe de kaneel en 3 eetlepels donkerbruine suiker bij de zachte boter. Meng nu alles onder elkaar met een houten lepel. Niet bang zijn als je boter bruin wordt. Zo moet ze eruitzien. Je mag ook stevig roeren, want je moet de kaneelboter goed kunnen uitsmeren. En als het echt niet lukt met de lepel, gebruik dan je handen. Je zal ze daarna wel even moeten wassen.

  8. Leg de vellen bladerdeeg op je tafelblad en maak ze een beetje dunner door erover te rollen met een deegrol. Dat hoeft niet te zacht, je mag echt een beetje duwen.

  9. Smeer nu met de bolle kant van een eetlepel een laagje kaneelboter uit over elk vel bladerdeeg.

  10. Leg de kortste kant van elk vel bladerdeeg voor je en rol goed op. Zo moet je 4 rolletjes rollen. Snij elk rolletje in 6 stukken. Draai de stukken om, zodat je de bruine lijntjes ziet. Leg de stukken zo naast elkaar in een ovenschaal.

  11. Tijd om je hulpkok erbij te halen. Hij of zij mag de oven voorverwarmen op 200 °C en 2 eetlepels boter laten smelten in een steelpannetje.

  12. Is de boter gesmolten? Neem dan een borsteltje en bestrijk de kaneelrolletjes met de gesmolten boter.

  13. Doe 2 eetlepels donkerbruine suiker in een kommetje en strooi wat suiker over alle rolletjes. Dat mag met je handen.

  14. Nu mag je hulpkok de kaneelrolletjes 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven zetten. Laat ze daarna lichtjes of helemaal afkoelen.

Tip

Wil je zien hoe onze kinderkok dit recept klaarmaakt? Bekijk het op colruyt.be/kids.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Voor je begint, neem je het best de boter uit de koelkast. Doe ze in een grote mengkom en laat ze wat zachter worden op kamertemperatuur. Dan kan je ze straks beter mengen.

  4. Neem ook al de vellen bladerdeeg uit de diepvries en laat ze volledig ontdooien op kamertemperatuur.

  5. Snij ondertussen het vanillestokje in de lengte in 2. Schraap er de zwarte zaadjes uit met een koffielepel en doe de zaadjes bij de zachte boter.

  6. Bereiding:
  7. Doe de kaneel en 3 eetlepels donkerbruine suiker bij de zachte boter. Meng nu alles onder elkaar met een houten lepel. Niet bang zijn als je boter bruin wordt. Zo moet ze eruitzien. Je mag ook stevig roeren, want je moet de kaneelboter goed kunnen uitsmeren. En als het echt niet lukt met de lepel, gebruik dan je handen. Je zal ze daarna wel even moeten wassen.

  8. Leg de vellen bladerdeeg op je tafelblad en maak ze een beetje dunner door erover te rollen met een deegrol. Dat hoeft niet te zacht, je mag echt een beetje duwen.

  9. Smeer nu met de bolle kant van een eetlepel een laagje kaneelboter uit over elk vel bladerdeeg.

  10. Leg de kortste kant van elk vel bladerdeeg voor je en rol goed op. Zo moet je 4 rolletjes rollen. Snij elk rolletje in 6 stukken. Draai de stukken om, zodat je de bruine lijntjes ziet. Leg de stukken zo naast elkaar in een ovenschaal.

  11. Tijd om je hulpkok erbij te halen. Hij of zij mag de oven voorverwarmen op 200 °C en 2 eetlepels boter laten smelten in een steelpannetje.

  12. Is de boter gesmolten? Neem dan een borsteltje en bestrijk de kaneelrolletjes met de gesmolten boter.

  13. Doe 2 eetlepels donkerbruine suiker in een kommetje en strooi wat suiker over alle rolletjes. Dat mag met je handen.

  14. Nu mag je hulpkok de kaneelrolletjes 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven zetten. Laat ze daarna lichtjes of helemaal afkoelen.

Tip

Wil je zien hoe onze kinderkok dit recept klaarmaakt? Bekijk het op colruyt.be/kids.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 195 kcal
Vet 13.5 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 16 g
Suiker 6.6 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 2.1 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal