Recepten voor risotto
Risotto, hét rijstgerecht uit Noord-Italië. Probeer eerst het basisrecept voor risotto, en dan kan je er oneindig mee variëren: met zomer- of wintergroenten, met vlees, gevogelte, vis of vegetarisch ... Risotto is altijd lekker en vaak ook makkelijk en snel klaar. Italië, we komen eraan!
Recepten voor risotto
Hoe maak ik risotto?
Stap voor stap risotto maken
Ging het toch wat snel? Hieronder kan je alle stappen nog eens nalezen.
- Smelt boter in een kookpot met dikke bodem en stoof de ui en de selder 5 min.
- Voeg de risottorijst toe en bak op een hoog vuur tot de korrels glazig worden. Blus met witte wijn of vermout en laat verdampen op een hoog vuur.
- Doe er de groentebouillon bij en laat afgedekt garen. Voeg af en toe nog wat bouillon toe. Roer regelmatig, maar niet te veel. Anders wordt de rijst papperig.
- Haal de risotto van het vuur en doe er de boter en de geraspte parmezaan bij. Meng goed en kruid met zwarte peper en zout.
- Werk af met enkele druppels olijfolie en nog wat parmezaan.