- Bewaar

- Bewaar
Risotto
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpan (liefst met dikke bodem om aanbakken te voorkomen). Stoof de sjalot glazig.
-
Voeg de rijst toe en stoof al roerend tot hij doorschijnend wordt.
-
Blus met de witte wijn. Laat afgedekt pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe, zodat de rijst die geleidelijk kan opnemen en smeuïg kan worden. Laat ± 20 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper.
-
Neem van het vuur en laat nog 5 à 10 min rusten.
-
Afwerking:
-
Garneer de risotto met parmezaanschilfers en dien onmiddellijk op.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpan (liefst met dikke bodem om aanbakken te voorkomen). Stoof de sjalot glazig.
-
Voeg de rijst toe en stoof al roerend tot hij doorschijnend wordt.
-
Blus met de witte wijn. Laat afgedekt pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe, zodat de rijst die geleidelijk kan opnemen en smeuïg kan worden. Laat ± 20 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper.
-
Neem van het vuur en laat nog 5 à 10 min rusten.
-
Afwerking:
-
Garneer de risotto met parmezaanschilfers en dien onmiddellijk op.