Bearnaisesaus
Bearnaisesaus

Bearnaisesaus

40 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 346 kcal
Vet 35.1 g
Koolhydraat 0.8 g
Eiwit 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Snipper de sjalotten fijn (je hebt 2 el nodig). Hak de dragon en de kervel fijn.

  3. Doe de fijngesnipperde sjalotten, de peperbolletjes, de witte wijn en de wittewijnazijn in een kookpot en laat voor de helft inkoken.

  4. Giet door een zeef en druk het vocht goed uit de sjalotten met de achterkant van een lepel.

  5. Smelt de boter in een steelpannetje op een matig vuur, maar laat niet kleuren. Schep er het schuim af met een schuimspaan. Giet de heldere boter in een beker of kannetje en gooi het bezinksel weg.

  6. Klop de eidooiers met een klopper los in een steelpannetje met 3 el van het ingekookte azijnmengsel en 2 el water. Verwarm op een zacht vuur of au bain-marie (plaats daarvoor de steelpan in een kookpot met heet water). Blijf kloppen, ook op de bodem en aan de rand van het pannetje.

  7. Wordt de saus luchtiger en dikker en kan je de bodem van het pannetje zien, voeg dan beetje bij beetje en al kloppend de heldere boter toe. Blijf 5 à 10 min. stevig kloppen.

  8. Roer er de fijngesnipperde dragon en kervel onder. Kruid met peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Snipper de sjalotten fijn (je hebt 2 el nodig). Hak de dragon en de kervel fijn.

  3. Doe de fijngesnipperde sjalotten, de peperbolletjes, de witte wijn en de wittewijnazijn in een kookpot en laat voor de helft inkoken.

  4. Giet door een zeef en druk het vocht goed uit de sjalotten met de achterkant van een lepel.

  5. Smelt de boter in een steelpannetje op een matig vuur, maar laat niet kleuren. Schep er het schuim af met een schuimspaan. Giet de heldere boter in een beker of kannetje en gooi het bezinksel weg.

  6. Klop de eidooiers met een klopper los in een steelpannetje met 3 el van het ingekookte azijnmengsel en 2 el water. Verwarm op een zacht vuur of au bain-marie (plaats daarvoor de steelpan in een kookpot met heet water). Blijf kloppen, ook op de bodem en aan de rand van het pannetje.

  7. Wordt de saus luchtiger en dikker en kan je de bodem van het pannetje zien, voeg dan beetje bij beetje en al kloppend de heldere boter toe. Blijf 5 à 10 min. stevig kloppen.

  8. Roer er de fijngesnipperde dragon en kervel onder. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 346 kcal
Vet 35.1 g
Koolhydraat 0.8 g
Eiwit 2.8 g

Bekijk het recept digitaal