Camembert op de BBQ
Camembert op de BBQ

Camembert op de BBQ

45 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 439 kcal
Energie 1837 kj
Vet 16.4 g
Verzadigd vet 9.2 g
Koolhydraat 46.2 g
Suiker 10.4 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 25.6 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (10 min.)
  2. Snij de zachte abrikozen in reepjes. Hak de blaadjes rozemarijn fijn.

  3. Verwijder de wikkel rond de camembert en de etiketten op het doosje. Maak bovenaan enkele schuine inkepingen in de korst van de kaas en zet hem terug in het doosje.

  4. Verdeel de helft van de abrikozen en de rozemarijn over de kaas. Bedruppel met de helft van de ahornsiroop.

  5. Bereiding op de barbecue (35 min.)
  6. Bak de kaas 20 à 30 min. op een warme barbecue. Bak ook het brood op de barbecue (instructies: zie verpakking).

  7. Zet de kaas in het doosje op een bord en verdeel er het brood rond. Werk af met roosjes ham en de rest van de abrikozen, de rozemarijn en de ahornsiroop.

Tip
Plan B bij slecht weer

Bak de camembert 20 à 30 min. in een voorverwarmde oven, op 180 °C. De kaas is klaar als hij mooi bol staat.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (10 min.)
  2. Snij de zachte abrikozen in reepjes. Hak de blaadjes rozemarijn fijn.

  3. Verwijder de wikkel rond de camembert en de etiketten op het doosje. Maak bovenaan enkele schuine inkepingen in de korst van de kaas en zet hem terug in het doosje.

  4. Verdeel de helft van de abrikozen en de rozemarijn over de kaas. Bedruppel met de helft van de ahornsiroop.

  5. Bereiding op de barbecue (35 min.)
  6. Bak de kaas 20 à 30 min. op een warme barbecue. Bak ook het brood op de barbecue (instructies: zie verpakking).

  7. Zet de kaas in het doosje op een bord en verdeel er het brood rond. Werk af met roosjes ham en de rest van de abrikozen, de rozemarijn en de ahornsiroop.

Tip
Plan B bij slecht weer

Bak de camembert 20 à 30 min. in een voorverwarmde oven, op 180 °C. De kaas is klaar als hij mooi bol staat.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 439 kcal
Energie 1837 kj
Vet 16.4 g
Verzadigd vet 9.2 g
Koolhydraat 46.2 g
Suiker 10.4 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 25.6 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g

Bekijk het recept digitaal