Camembert op de BBQ
Camembert op de BBQ

Camembert op de BBQ

30 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder het papier rond de camembert en het houten doosje. Dompel het doosje kort onder in water zodat het niet verbrandt. Leg de kaas er weer in.

  3. Snij de bovenste korst van de kaas en beleg tot op 1 cm van de rand met een mengeling van verse tomatenblokjes, fijngesnipperde peterselie, knoflook, olijfolie, peper en zout.

  4. Zet het doosje onafgedekt op het barbecuerooster, net boven de houtskool. Laat 20 à 30 min. zachtjes opwarmen.

  5. Afwerking:
  6. Serveer met stokbrood (eventueel besprenkeld met Luikse siroop of balsamicocrème), grissini en/of krokante groenten.

Combineer
  • Bereiding

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder het papier rond de camembert en het houten doosje. Dompel het doosje kort onder in water zodat het niet verbrandt. Leg de kaas er weer in.

  3. Snij de bovenste korst van de kaas en beleg tot op 1 cm van de rand met een mengeling van verse tomatenblokjes, fijngesnipperde peterselie, knoflook, olijfolie, peper en zout.

  4. Zet het doosje onafgedekt op het barbecuerooster, net boven de houtskool. Laat 20 à 30 min. zachtjes opwarmen.

  5. Afwerking:
  6. Serveer met stokbrood (eventueel besprenkeld met Luikse siroop of balsamicocrème), grissini en/of krokante groenten.

Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Côte du Rhône Villages A.O.P.- Les Hauts Rocs - Milieubewuste teelt Ook lekker: Álibi, Vinho Regional Alentejano, Portugal.

Bekijk het recept digitaal