Frisse lentesalade met fetadressing
Frisse lentesalade met fetadressing

Frisse lentesalade met fetadressing

20 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2377 kj
Energie 568 kcal
Vet 30.1 g
Verzadigd vet 8.4 g
Koolhydraat 53 g
Suiker 10.2 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 17.8 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij de ciabatta in de lengte in 3 en vervolgens in stukken van ± 3 cm. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken.

  5. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadlijsten met een koffielepel. Snij de komkommer in halvemaantjes.

  6. Snij de radijzen in 4, snipper de lente-ui fijn en pluk de dille.

  7. Pers de limoen en doe het sap in een hoge beker. Voeg de feta, de kefir, het knoflook, 3/4 van de dille en de mayonaise toe. Kruid met peper en mix fijn.

  8. Doe de kikkererwten, de radijzen, de lente-ui, de komkommer en de granaatappelpitten in een serveerschaal. Meng er de gebakken ciabatta onder en besprenkel met de fetadressing. Werk af met de rest van de dille.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij de ciabatta in de lengte in 3 en vervolgens in stukken van ± 3 cm. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken.

  5. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadlijsten met een koffielepel. Snij de komkommer in halvemaantjes.

  6. Snij de radijzen in 4, snipper de lente-ui fijn en pluk de dille.

  7. Pers de limoen en doe het sap in een hoge beker. Voeg de feta, de kefir, het knoflook, 3/4 van de dille en de mayonaise toe. Kruid met peper en mix fijn.

  8. Doe de kikkererwten, de radijzen, de lente-ui, de komkommer en de granaatappelpitten in een serveerschaal. Meng er de gebakken ciabatta onder en besprenkel met de fetadressing. Werk af met de rest van de dille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2377 kj
Energie 568 kcal
Vet 30.1 g
Verzadigd vet 8.4 g
Koolhydraat 53 g
Suiker 10.2 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 17.8 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g

Bekijk het recept digitaal