- Bewaar

- Bewaar
Frisse lentesalade met fetadressing
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
20 min.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de ciabatta in de lengte in 3 en vervolgens in stukken van ± 3 cm. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken.
-
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadlijsten met een koffielepel. Snij de komkommer in halvemaantjes.
-
Snij de radijzen in 4, snipper de lente-ui fijn en pluk de dille.
-
Pers de limoen en doe het sap in een hoge beker. Voeg de feta, de kefir, het knoflook, 3/4 van de dille en de mayonaise toe. Kruid met peper en mix fijn.
-
Doe de kikkererwten, de radijzen, de lente-ui, de komkommer en de granaatappelpitten in een serveerschaal. Meng er de gebakken ciabatta onder en besprenkel met de fetadressing. Werk af met de rest van de dille.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
20 min.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de ciabatta in de lengte in 3 en vervolgens in stukken van ± 3 cm. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken.
-
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadlijsten met een koffielepel. Snij de komkommer in halvemaantjes.
-
Snij de radijzen in 4, snipper de lente-ui fijn en pluk de dille.
-
Pers de limoen en doe het sap in een hoge beker. Voeg de feta, de kefir, het knoflook, 3/4 van de dille en de mayonaise toe. Kruid met peper en mix fijn.
-
Doe de kikkererwten, de radijzen, de lente-ui, de komkommer en de granaatappelpitten in een serveerschaal. Meng er de gebakken ciabatta onder en besprenkel met de fetadressing. Werk af met de rest van de dille.