Gebakken scampi's met risone courgetti
Gebakken scampi's met risone courgetti

Gebakken scampi's met risone courgetti

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 363 kcal
Vet 11.8 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 41.2 g
Suiker 6.2 g
Vezel 2 g
Eiwit 22.1 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper het knoflook en de sjalot glazig.

  5. Snij de blaadjes peterselie grof.

  6. Bereiding:
  7. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het knoflook en de Italiaanse kruiden glazig. Roer er de tomatenpuree en de Griekse pasta onder.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi's 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de courgetteslierten en de platte peterselie 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de Griekse pasta over de borden en schep er wat courgetti op. Schik er de scampi's op

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper het knoflook en de sjalot glazig.

  5. Snij de blaadjes peterselie grof.

  6. Bereiding:
  7. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het knoflook en de Italiaanse kruiden glazig. Roer er de tomatenpuree en de Griekse pasta onder.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi's 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de courgetteslierten en de platte peterselie 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de Griekse pasta over de borden en schep er wat courgetti op. Schik er de scampi's op

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 363 kcal
Vet 11.8 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 41.2 g
Suiker 6.2 g
Vezel 2 g
Eiwit 22.1 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Pinot Blanc `Tradition' A.O.P. Alsace - Cave de Bennwih

Bekijk het recept digitaal