Gebakken scampi's met romige spinazie en appel-selderbulgur
Gebakken scampi's met romige spinazie en appel-selderbulgur

Gebakken scampi's met romige spinazie en appel-selderbulgur

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 359 kcal
Vet 19.1 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 23.3 g
Suiker 5.3 g
Vezel 2.7 g
Eiwit 22 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog.

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Snij de ongeschilde appel in blokjes van 1/2 cm. Pers de halve citroen.

  5. Snij de selder in de lengte in 3 en daarna in stukjes van 1/2 cm. Meng onder de appel en roer er het citroensap en eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

  6. Snipper de platte peterselie fijn. Hou een paar blaadjes apart voor de afwerking.

  7. Bereiding:
  8. Doe de bulgur in een kom en overgiet met 1,5 dl kokend water. Laat 10 à 15 min. afgedekt zwellen. Maak los met een vork en meng er de appel-seldermengeling en de peterselie onder.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot 1 à 2 min. Voeg de spinazie toe en laat 1 à 2 min. slinken. Overgiet met de room en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat nog 1 à 2 min. koken. Mix tot een gladde puree.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi's 5 à 6 min. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de spinazie over de borden en lepel er de bulgur op. Schik er de scampi's op en werk af met een paar blaadjes platte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog.

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Snij de ongeschilde appel in blokjes van 1/2 cm. Pers de halve citroen.

  5. Snij de selder in de lengte in 3 en daarna in stukjes van 1/2 cm. Meng onder de appel en roer er het citroensap en eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

  6. Snipper de platte peterselie fijn. Hou een paar blaadjes apart voor de afwerking.

  7. Bereiding:
  8. Doe de bulgur in een kom en overgiet met 1,5 dl kokend water. Laat 10 à 15 min. afgedekt zwellen. Maak los met een vork en meng er de appel-seldermengeling en de peterselie onder.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot 1 à 2 min. Voeg de spinazie toe en laat 1 à 2 min. slinken. Overgiet met de room en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat nog 1 à 2 min. koken. Mix tot een gladde puree.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi's 5 à 6 min. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de spinazie over de borden en lepel er de bulgur op. Schik er de scampi's op en werk af met een paar blaadjes platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 359 kcal
Vet 19.1 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 23.3 g
Suiker 5.3 g
Vezel 2.7 g
Eiwit 22 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Tripel Blond abdijbier Wijn Mud House Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal