Gehakt parmentier
Gehakt parmentier

Gehakt parmentier

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2904 kj
Energie 694 kcal
Vet 40.5 g
Verzadigd vet 14.7 g
Koolhydraat 43.3 g
Suiker 8.2 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 35.4 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 50 min. + 10 min. in de oven
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Verhit intussen de olijfolie in een pan en stoof de ui en het knoflook 2 min. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Bak 5 min. goudbruin. Kruid met de tijm, peper en zout en meng er de tomatenstukjes onder.

  5. Plet de aardappelen met de eieren, de boter en de melk tot puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Bedek de bodem van een ovenschaal met het gehaktmengsel. Verdeel er de puree over en bestrooi met het paneermeel. Zet 10 min. onder de ovengrill.

Tip
Twist je parmentier met andere smaakmakers

gebruik eens linzen in plaats van gehakt of wissel eens af met verrijkt gehakt. Je kan pompoenblokjes toevoegen, extra tijm of afwerken met hazelnoten voor meer variatie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 50 min. + 10 min. in de oven
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Verhit intussen de olijfolie in een pan en stoof de ui en het knoflook 2 min. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Bak 5 min. goudbruin. Kruid met de tijm, peper en zout en meng er de tomatenstukjes onder.

  5. Plet de aardappelen met de eieren, de boter en de melk tot puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Bedek de bodem van een ovenschaal met het gehaktmengsel. Verdeel er de puree over en bestrooi met het paneermeel. Zet 10 min. onder de ovengrill.

Tip
Twist je parmentier met andere smaakmakers

gebruik eens linzen in plaats van gehakt of wissel eens af met verrijkt gehakt. Je kan pompoenblokjes toevoegen, extra tijm of afwerken met hazelnoten voor meer variatie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2904 kj
Energie 694 kcal
Vet 40.5 g
Verzadigd vet 14.7 g
Koolhydraat 43.3 g
Suiker 8.2 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 35.4 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Sarmentelles 'Vieilles Vignes' A.O.P. Beaujolais Villages Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier

Bekijk het recept digitaal