- Bewaar

- Bewaar
Gehakt parmentier
Onze drankensuggesties
Wijn Les Sarmentelles 'Vieilles Vignes' A.O.P. Beaujolais Villages Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
50 min. + 10 min. in de oven
-
Schil de aardappelen en snij in stukken. Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen de olijfolie in een pan en stoof de ui en het knoflook 2 min. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Bak 5 min. goudbruin. Kruid met de tijm, peper en zout en meng er de tomatenstukjes onder.
-
Plet de aardappelen met de eieren, de boter en de melk tot puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Bedek de bodem van een ovenschaal met het gehaktmengsel. Verdeel er de puree over en bestrooi met het paneermeel. Zet 10 min. onder de ovengrill.
Twist je parmentier met andere smaakmakers
gebruik eens linzen in plaats van gehakt of wissel eens af met verrijkt gehakt. Je kan pompoenblokjes toevoegen, extra tijm of afwerken met hazelnoten voor meer variatie.
Onze drankensuggesties
Wijn Les Sarmentelles 'Vieilles Vignes' A.O.P. Beaujolais Villages Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
50 min. + 10 min. in de oven
-
Schil de aardappelen en snij in stukken. Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen de olijfolie in een pan en stoof de ui en het knoflook 2 min. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Bak 5 min. goudbruin. Kruid met de tijm, peper en zout en meng er de tomatenstukjes onder.
-
Plet de aardappelen met de eieren, de boter en de melk tot puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Bedek de bodem van een ovenschaal met het gehaktmengsel. Verdeel er de puree over en bestrooi met het paneermeel. Zet 10 min. onder de ovengrill.
Twist je parmentier met andere smaakmakers
gebruik eens linzen in plaats van gehakt of wissel eens af met verrijkt gehakt. Je kan pompoenblokjes toevoegen, extra tijm of afwerken met hazelnoten voor meer variatie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Les Sarmentelles 'Vieilles Vignes' A.O.P. Beaujolais Villages Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier