Gehakt parmentier met zoete aardappel
Gehakt parmentier met zoete aardappel

Gehakt parmentier met zoete aardappel

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 646 kcal
Vet 39.7 g
Verzadigd vet 16 g
Koolhydraat 39.8 g
Suiker 12.6 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 28.1 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper het knoflook en de uien fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Kook de aardappelen en de hele wortelen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en snij de wortelen in blokjes. Pureer de aardappelen met de karnemelk, de boter en het ei en kruid met peper en zout.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de uien glazig. Voeg de blokjes zoete aardappel toe en laat 2 min. stoven. Voeg een beetje water toe en kruid met het kerriepoeder en peper. Laat koken tot de blokjes beetgaar zijn.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak het gehakt 4 à 5 min. Maak los met een vork, voeg het knoflook toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Meng goed en laat afkoelen. Meng er de blokjes zoete aardappel onder.

  10. Verdeel de gehaktmengeling over een ovenschaal. Bedek met een laag wortel en tot slot met de aardappelpuree. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper het knoflook en de uien fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Kook de aardappelen en de hele wortelen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en snij de wortelen in blokjes. Pureer de aardappelen met de karnemelk, de boter en het ei en kruid met peper en zout.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de uien glazig. Voeg de blokjes zoete aardappel toe en laat 2 min. stoven. Voeg een beetje water toe en kruid met het kerriepoeder en peper. Laat koken tot de blokjes beetgaar zijn.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak het gehakt 4 à 5 min. Maak los met een vork, voeg het knoflook toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Meng goed en laat afkoelen. Meng er de blokjes zoete aardappel onder.

  10. Verdeel de gehaktmengeling over een ovenschaal. Bedek met een laag wortel en tot slot met de aardappelpuree. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 646 kcal
Vet 39.7 g
Verzadigd vet 16 g
Koolhydraat 39.8 g
Suiker 12.6 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 28.1 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Domaine Carobelle A.O.P. Vacqueyras

Bekijk het recept digitaal