- Bewaar

- Bewaar
Parmentier van broccoli en ham
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond Wijn Piemonte D.O.C. Barbera | Coccinella | Piemonte | Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Schil de aardappelen en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Snij ondertussen de broccoli in roosjes en kook 5 min. gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.
-
Snipper de ui fijn. Snij de ham in reepjes.
-
Giet de aardappelen af en prak fijn met een stamper. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Smelt ondertussen de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
-
Bestrooi met de bloem en laat even drogen op het uur. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en roer tot een goed gebonden saus.
-
Voeg de smeerkaas toe en laat smelten. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Doe de broccoliroosjes en de hamreepjes in een ovenschotel en giet er de saus over.
-
Verdeel er de aardappelpuree over en bestrooi met de geraspte mozzarella. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de grill aan voor een mooi goudbruin korstje
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond Wijn Piemonte D.O.C. Barbera | Coccinella | Piemonte | Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Schil de aardappelen en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Snij ondertussen de broccoli in roosjes en kook 5 min. gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.
-
Snipper de ui fijn. Snij de ham in reepjes.
-
Giet de aardappelen af en prak fijn met een stamper. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Smelt ondertussen de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
-
Bestrooi met de bloem en laat even drogen op het uur. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en roer tot een goed gebonden saus.
-
Voeg de smeerkaas toe en laat smelten. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Doe de broccoliroosjes en de hamreepjes in een ovenschotel en giet er de saus over.
-
Verdeel er de aardappelpuree over en bestrooi met de geraspte mozzarella. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de grill aan voor een mooi goudbruin korstje
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond Wijn Piemonte D.O.C. Barbera | Coccinella | Piemonte | Italië