Parmentier van broccoli en ham
Parmentier van broccoli en ham

Parmentier van broccoli en ham

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 478 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 42.3 g
Eiwit 33.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  2. Snij ondertussen de broccoli in roosjes en kook 5 min. gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.

  3. Snipper de ui fijn. Snij de ham in reepjes.

  4. Giet de aardappelen af en prak fijn met een stamper. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  6. Smelt ondertussen de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  7. Bestrooi met de bloem en laat even drogen op het uur. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en roer tot een goed gebonden saus.

  8. Voeg de smeerkaas toe en laat smelten. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Doe de broccoliroosjes en de hamreepjes in een ovenschotel en giet er de saus over.

  10. Verdeel er de aardappelpuree over en bestrooi met de geraspte mozzarella. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de grill aan voor een mooi goudbruin korstje

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  2. Snij ondertussen de broccoli in roosjes en kook 5 min. gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.

  3. Snipper de ui fijn. Snij de ham in reepjes.

  4. Giet de aardappelen af en prak fijn met een stamper. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  6. Smelt ondertussen de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  7. Bestrooi met de bloem en laat even drogen op het uur. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en roer tot een goed gebonden saus.

  8. Voeg de smeerkaas toe en laat smelten. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Doe de broccoliroosjes en de hamreepjes in een ovenschotel en giet er de saus over.

  10. Verdeel er de aardappelpuree over en bestrooi met de geraspte mozzarella. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de grill aan voor een mooi goudbruin korstje

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 478 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 42.3 g
Eiwit 33.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Blond Wijn Piemonte D.O.C. Barbera | Coccinella | Piemonte | Italië

Bekijk het recept digitaal