Gevulde tomaatjes met quinoa
Gevulde tomaatjes met quinoa

Gevulde tomaatjes met quinoa

Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 44 kcal
Vet 1.9 g
Verzadigd vet 0.4 g
Koolhydraat 4.6 g
Suiker 1.7 g
Vezel 1 g
Eiwit 1.6 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de hoedjes van de kerstomaten. Lepel er het vruchtvlees en de pitjes uit en zet opzij. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  3. Kook de quinoa, het vruchtvlees en de pitjes van de kerstomaten en de oregano 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Snij intussen de olijven in fijne stukjes.

  6. Roer de olijven, de pijnboompitten en de mozzarella onder de quinoa. Kruid met peper en zout. Vul de kerstomaten met de quinoavulling. Bedek met het hoedje van de kerstomaten en zet vast met een cocktailprikker.

  7. Schik de gevulde kerstomaten in een ovenschaal en zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de hoedjes van de kerstomaten. Lepel er het vruchtvlees en de pitjes uit en zet opzij. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  3. Kook de quinoa, het vruchtvlees en de pitjes van de kerstomaten en de oregano 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Snij intussen de olijven in fijne stukjes.

  6. Roer de olijven, de pijnboompitten en de mozzarella onder de quinoa. Kruid met peper en zout. Vul de kerstomaten met de quinoavulling. Bedek met het hoedje van de kerstomaten en zet vast met een cocktailprikker.

  7. Schik de gevulde kerstomaten in een ovenschaal en zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 44 kcal
Vet 1.9 g
Verzadigd vet 0.4 g
Koolhydraat 4.6 g
Suiker 1.7 g
Vezel 1 g
Eiwit 1.6 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal