Knoflookvinaigrette
Knoflookvinaigrette

Knoflookvinaigrette

10 min.
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1602 kj
Energie 383 kcal
Vet 40.1 g
Verzadigd vet 5.7 g
Koolhydraat 4.5 g
Suiker 0.7 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 0.9 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 10 min.

    Pers de teentjes knoflook en rasp de schil van de citroen (niet het wit). Pers de citroen.

  2. Meng het knoflook met het citroensap en de zeste. Kruid met zout.

  3. Voeg de olijfolie toe en kruid met peper.

Tip
1 vinaigrette, 5 toepassingen

1 Dressing voor salades zoals een groene salade, een Griekse salade of een salade niçoise. Ook ideaal om een originele toets te geven aan een klassieke aardappelsalade. 2 Marinade voor kip, vis of garnalen. 3 Smaakmaker van gegrilde groenten als courgette, aubergine of paprika. 4 Dipsaus bij warm knapperig stokbrood of ciabatta. 5 Frisse afwerking van gekookte pasta, quinoa, rijst of granen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 10 min.

    Pers de teentjes knoflook en rasp de schil van de citroen (niet het wit). Pers de citroen.

  2. Meng het knoflook met het citroensap en de zeste. Kruid met zout.

  3. Voeg de olijfolie toe en kruid met peper.

Tip
1 vinaigrette, 5 toepassingen

1 Dressing voor salades zoals een groene salade, een Griekse salade of een salade niçoise. Ook ideaal om een originele toets te geven aan een klassieke aardappelsalade. 2 Marinade voor kip, vis of garnalen. 3 Smaakmaker van gegrilde groenten als courgette, aubergine of paprika. 4 Dipsaus bij warm knapperig stokbrood of ciabatta. 5 Frisse afwerking van gekookte pasta, quinoa, rijst of granen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1602 kj
Energie 383 kcal
Vet 40.1 g
Verzadigd vet 5.7 g
Koolhydraat 4.5 g
Suiker 0.7 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 0.9 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal