Quinoa met champignons, boerenkool en truffelolie
Quinoa met champignons, boerenkool en truffelolie

Quinoa met champignons, boerenkool en truffelolie

25 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 408 kcal
Vet 18.6 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 40.9 g
Suiker 5 g
Vezel 10 g
Eiwit 14.2 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de boerenkool in fijne reepjes en verwijder de dikke nerven. Snij de rode uien in fijne reepjes en snipper het knoflook fijn. Scheur de oesterzwammen in kleinere stukken.

  3. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water (instructies: zie verpakking).

  4. Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een pan en bak de boerenkool 5 à 8 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en stoof het knoflook en de rode uien 1 à 2 min. Voeg de bospaddenstoelen en oesterzwammen toe en bak 4 à 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de boerenkool met de champignons en de quinoa. Breng op smaak met de truffelolie, peper en zout.

Tip

Voeg eventueel nog sneetjes gerookte charcuterie, stukjes oude kaas of een notenmix toe.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de boerenkool in fijne reepjes en verwijder de dikke nerven. Snij de rode uien in fijne reepjes en snipper het knoflook fijn. Scheur de oesterzwammen in kleinere stukken.

  3. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water (instructies: zie verpakking).

  4. Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een pan en bak de boerenkool 5 à 8 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en stoof het knoflook en de rode uien 1 à 2 min. Voeg de bospaddenstoelen en oesterzwammen toe en bak 4 à 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de boerenkool met de champignons en de quinoa. Breng op smaak met de truffelolie, peper en zout.

Tip

Voeg eventueel nog sneetjes gerookte charcuterie, stukjes oude kaas of een notenmix toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 408 kcal
Vet 18.6 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 40.9 g
Suiker 5 g
Vezel 10 g
Eiwit 14.2 g
Zout 0.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Corsendonk Agnus Tripel Sterk blond bier Wijn Domaine Royal de Jarras `Tête de Cuvée' Gris I.G.P. Sable de Camargue

Bekijk het recept digitaal