- Bewaar

- Bewaar
Rosbief in tijmkorst met zoete puree en groentepannetje
Onze drankensuggesties
Bier Vicaris Generaal Sterk donker bier Wijn Château Pey La Tour A.O.P. Bordeaux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Snij de broccoli in kleine roosjes en kook 5 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng met 2 eetl. boter, het paneermeel en de sesamzaadjes.
-
Snipper de peterselie grof.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij heel fijn.
-
Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de champignons in 4 of 6.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de rosbief aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en zet de pan opzij. Schik de rosbief in een ovenschaal en besmeer met de botermengeling met tijm. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen en de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Meng er 2 eetl. Zure room onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit de olijfolie in een wok of hoge braadpan en bak de champignons en het pepertje 3 à 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Voeg de broccoliroosjes toe en roer tot alles warm is. Meng er de peterselie onder.
-
Giet de vleesbouillon in de pan van het vlees en breng aan de kook. Schraap de braadresten los met een houten lepel. Meng er 1 eetl. Zure room en de mosterd onder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de rosbief in mooie gelijke sneden en verdeel samen met de zoete aardappelpuree en de groenten over de borden. Lepel er de saus bij.
Onze drankensuggesties
Bier Vicaris Generaal Sterk donker bier Wijn Château Pey La Tour A.O.P. Bordeaux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Snij de broccoli in kleine roosjes en kook 5 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng met 2 eetl. boter, het paneermeel en de sesamzaadjes.
-
Snipper de peterselie grof.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij heel fijn.
-
Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de champignons in 4 of 6.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de rosbief aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en zet de pan opzij. Schik de rosbief in een ovenschaal en besmeer met de botermengeling met tijm. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen en de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Meng er 2 eetl. Zure room onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit de olijfolie in een wok of hoge braadpan en bak de champignons en het pepertje 3 à 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Voeg de broccoliroosjes toe en roer tot alles warm is. Meng er de peterselie onder.
-
Giet de vleesbouillon in de pan van het vlees en breng aan de kook. Schraap de braadresten los met een houten lepel. Meng er 1 eetl. Zure room en de mosterd onder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de rosbief in mooie gelijke sneden en verdeel samen met de zoete aardappelpuree en de groenten over de borden. Lepel er de saus bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Vicaris Generaal Sterk donker bier Wijn Château Pey La Tour A.O.P. Bordeaux