Sint-jakobsnoten met oosterse specerijen
Sint-jakobsnoten met oosterse specerijen

Sint-jakobsnoten met oosterse specerijen

Aperitiefhapje
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 52 kcal
Vet 3.3 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 2 g
Suiker 0.4 g
Vezel 0.1 g
Eiwit 3.6 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Spoel de zeekraal onder koud water en laat uitlekken. Breek de harde steeltjes onderaan af.

  4. Snipper 4 lente-uitjes fijn en hou het wit en het groen apart.

  5. Snij het 5de lente-uitje in stukken.

  6. Rasp de gember.

  7. Pers het knoflook.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de rijstolie in een steelpannetje en bak de stukken lente-ui 2 min. Neem daarna van het vuur.

  10. Verhit intussen de sesamolie in een pan en bak het knoflook en het wit van de lente-ui even. Voeg de sint-jakobsnoten toe en bak 30 sec. aan elke kant. Haal uit de pan.

  11. Bak het groen van de lente-ui en de gember in dezelfde pan. Voeg de sojasaus en 3 eetl. van de rijstolie met lente-ui toe.

  12. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de zeekraal 2 à 3 min. al roerend. Kruid met peper.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de zeekraal over schaaltjes en leg er telkens 1 sint-jakobsnoot op. Besprenkel met enkele druppels van de rijstolie met lente-ui.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Spoel de zeekraal onder koud water en laat uitlekken. Breek de harde steeltjes onderaan af.

  4. Snipper 4 lente-uitjes fijn en hou het wit en het groen apart.

  5. Snij het 5de lente-uitje in stukken.

  6. Rasp de gember.

  7. Pers het knoflook.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de rijstolie in een steelpannetje en bak de stukken lente-ui 2 min. Neem daarna van het vuur.

  10. Verhit intussen de sesamolie in een pan en bak het knoflook en het wit van de lente-ui even. Voeg de sint-jakobsnoten toe en bak 30 sec. aan elke kant. Haal uit de pan.

  11. Bak het groen van de lente-ui en de gember in dezelfde pan. Voeg de sojasaus en 3 eetl. van de rijstolie met lente-ui toe.

  12. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de zeekraal 2 à 3 min. al roerend. Kruid met peper.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de zeekraal over schaaltjes en leg er telkens 1 sint-jakobsnoot op. Besprenkel met enkele druppels van de rijstolie met lente-ui.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 52 kcal
Vet 3.3 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 2 g
Suiker 0.4 g
Vezel 0.1 g
Eiwit 3.6 g
Zout 0.7 g

Bekijk het recept digitaal