- Bewaar

- Bewaar
Sint-jakobsnoten met oosterse specerijen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Spoel de zeekraal onder koud water en laat uitlekken. Breek de harde steeltjes onderaan af.
-
Snipper 4 lente-uitjes fijn en hou het wit en het groen apart.
-
Snij het 5de lente-uitje in stukken.
-
Rasp de gember.
-
Pers het knoflook.
-
Bereiding:
-
Verhit de rijstolie in een steelpannetje en bak de stukken lente-ui 2 min. Neem daarna van het vuur.
-
Verhit intussen de sesamolie in een pan en bak het knoflook en het wit van de lente-ui even. Voeg de sint-jakobsnoten toe en bak 30 sec. aan elke kant. Haal uit de pan.
-
Bak het groen van de lente-ui en de gember in dezelfde pan. Voeg de sojasaus en 3 eetl. van de rijstolie met lente-ui toe.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de zeekraal 2 à 3 min. al roerend. Kruid met peper.
-
Afwerking:
-
Verdeel de zeekraal over schaaltjes en leg er telkens 1 sint-jakobsnoot op. Besprenkel met enkele druppels van de rijstolie met lente-ui.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Spoel de zeekraal onder koud water en laat uitlekken. Breek de harde steeltjes onderaan af.
-
Snipper 4 lente-uitjes fijn en hou het wit en het groen apart.
-
Snij het 5de lente-uitje in stukken.
-
Rasp de gember.
-
Pers het knoflook.
-
Bereiding:
-
Verhit de rijstolie in een steelpannetje en bak de stukken lente-ui 2 min. Neem daarna van het vuur.
-
Verhit intussen de sesamolie in een pan en bak het knoflook en het wit van de lente-ui even. Voeg de sint-jakobsnoten toe en bak 30 sec. aan elke kant. Haal uit de pan.
-
Bak het groen van de lente-ui en de gember in dezelfde pan. Voeg de sojasaus en 3 eetl. van de rijstolie met lente-ui toe.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de zeekraal 2 à 3 min. al roerend. Kruid met peper.
-
Afwerking:
-
Verdeel de zeekraal over schaaltjes en leg er telkens 1 sint-jakobsnoot op. Besprenkel met enkele druppels van de rijstolie met lente-ui.