Varkensgebraad met citrus en winterstoofpotje
Varkensgebraad met citrus en winterstoofpotje

Varkensgebraad met citrus en winterstoofpotje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 961 kcal
Vet 42.3 g
Verzadigd vet 18.2 g
Koolhydraat 65.5 g
Suiker 24.1 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 73.9 g
Zout 5.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de voetjes van de spruiten en verwijder de buitenste blaadjes.

  3. Snij de ongeschilde appelen in 2 en daarna in dunne partjes.

  4. Laat de rozijnen ± 10 min. weken in koud water.

  5. Snij de sinaasappel in schijfjes.

  6. Rits de rozemarijn van de takjes.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het varkensgebraad aan alle kanten goudbruin. Leg in een ovenschaal en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C. Verdeel de sinaasappelschijfjes en de rozemarijn over het vlees en zet opnieuw 45 min. in de oven.

  11. Kook intussen de spruiten 7 à 8 min. in licht gezoutenwater. Giet af.

  12. Smelt 1 eetl. boter in de kookpot en stoof de spruiten en de appelen 2 à 3 min. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de kastanjes en de rozijnen toe en laat nog 3 à 4 min. opwarmen.

  13. Verhit 1 eetl. boter in een pan en stoof het witloof 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  14. Bak de minikroketten zoals aangegeven op de verpakking.

  15. Afwerking:
  16. Snij het varkensgebraad in fijne sneetjes en serveer met het winterstoofpotje, het witloof en de kroketten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de voetjes van de spruiten en verwijder de buitenste blaadjes.

  3. Snij de ongeschilde appelen in 2 en daarna in dunne partjes.

  4. Laat de rozijnen ± 10 min. weken in koud water.

  5. Snij de sinaasappel in schijfjes.

  6. Rits de rozemarijn van de takjes.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het varkensgebraad aan alle kanten goudbruin. Leg in een ovenschaal en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C. Verdeel de sinaasappelschijfjes en de rozemarijn over het vlees en zet opnieuw 45 min. in de oven.

  11. Kook intussen de spruiten 7 à 8 min. in licht gezoutenwater. Giet af.

  12. Smelt 1 eetl. boter in de kookpot en stoof de spruiten en de appelen 2 à 3 min. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de kastanjes en de rozijnen toe en laat nog 3 à 4 min. opwarmen.

  13. Verhit 1 eetl. boter in een pan en stoof het witloof 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  14. Bak de minikroketten zoals aangegeven op de verpakking.

  15. Afwerking:
  16. Snij het varkensgebraad in fijne sneetjes en serveer met het winterstoofpotje, het witloof en de kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 961 kcal
Vet 42.3 g
Verzadigd vet 18.2 g
Koolhydraat 65.5 g
Suiker 24.1 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 73.9 g
Zout 5.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe blond Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal