Zalm in kruidenboter en tagliatelle met oesterzwammen en spinazie
Zalm in kruidenboter en tagliatelle met oesterzwammen en spinazie

Zalm in kruidenboter en tagliatelle met oesterzwammen en spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 979 kcal
Vet 48.6 g
Koolhydraat 76.7 g
Eiwit 57.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Scheur de oesterzwammen in fijne reepjes.

  3. Snipper de peterselie, de oregano en het knoflook fijn. Meng met de boter en kruid met zwarte peper.

  4. Rasp de grana padano.

  5. Dep de stukken zalm goed droog en bestrijk met de kruidenboter. Schik in een ovenschaal.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Zet de zalm 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de oesterzwammen 3 min. op een hoog vuur. Roer er de spinazie en rucola onder.

  11. Meng de tagliatelle onder de groenten en besprenkel met de olijfolie met chili. Kruid met een beetje zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en schik er een stuk zalm naast. Bestrooi de pasta met de geraspte kaas.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Scheur de oesterzwammen in fijne reepjes.

  3. Snipper de peterselie, de oregano en het knoflook fijn. Meng met de boter en kruid met zwarte peper.

  4. Rasp de grana padano.

  5. Dep de stukken zalm goed droog en bestrijk met de kruidenboter. Schik in een ovenschaal.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Zet de zalm 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de oesterzwammen 3 min. op een hoog vuur. Roer er de spinazie en rucola onder.

  11. Meng de tagliatelle onder de groenten en besprenkel met de olijfolie met chili. Kruid met een beetje zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en schik er een stuk zalm naast. Bestrooi de pasta met de geraspte kaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 979 kcal
Vet 48.6 g
Koolhydraat 76.7 g
Eiwit 57.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint Mont

Bekijk het recept digitaal