Zoeteaardappelcups met feta
Zoeteaardappelcups met feta

Zoeteaardappelcups met feta

Aperitiefhapje
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 87 kcal
Vet 6.2 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 4.8 g
Suiker 1.4 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 2.7 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de halfgedroogde kerstomaten fijn.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  5. Doe de ricotta in een kom en meng er de zoeteaardappeldip onder. Voeg de halfgedroogde kerstomaten toe, samen met 1 eetl. olie uit de verpakking. Kruid met wat Italiaanse kruiden en zwarte peper. Meng er 1 eetl. pijnboompitten onder en verkruimel er de helft van de feta over. Meng goed.

  6. Verdeel het mengsel over de Cocktail Cups en verkruimel er de rest van de feta over. Bestrooi met nog 1 eetl. pijnboompitten.

  7. Zet de Cocktail Cups op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Zet de grill aan voor de laatste min.

  8. Afwerking:
  9. Werk af met een blaadje rucola.

Tip

Gebruik de rest van de vulling als dip met wat rauwe groentestaafjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de halfgedroogde kerstomaten fijn.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  5. Doe de ricotta in een kom en meng er de zoeteaardappeldip onder. Voeg de halfgedroogde kerstomaten toe, samen met 1 eetl. olie uit de verpakking. Kruid met wat Italiaanse kruiden en zwarte peper. Meng er 1 eetl. pijnboompitten onder en verkruimel er de helft van de feta over. Meng goed.

  6. Verdeel het mengsel over de Cocktail Cups en verkruimel er de rest van de feta over. Bestrooi met nog 1 eetl. pijnboompitten.

  7. Zet de Cocktail Cups op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Zet de grill aan voor de laatste min.

  8. Afwerking:
  9. Werk af met een blaadje rucola.

Tip

Gebruik de rest van de vulling als dip met wat rauwe groentestaafjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 87 kcal
Vet 6.2 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 4.8 g
Suiker 1.4 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 2.7 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal