Plantaardig verrijkt vlees

Ben je een vleesliefhebber en wil je graag bewuster omgaan met je vleesconsumptie? Ontdek dan ons assortiment plantaardig verrijkt vlees in de beenhouwerij. Dat zijn producten die dierlijke en plantaardige eiwitten combineren. Een percentage vlees wordt aangevuld met plantaardige ingrediënten zoals groenten, paddenstoelen of peulvruchten. Zo krijg je de smaak en kwaliteit van vlees, en als toemaatje: extra voedingswaarde én een kleinere ecologische impact. De ideale tussenstap voor iedereen die kiest voor smaak en kwaliteit en tegelijk wat minder vlees wil eten. Want elke stap telt

In je Colruyt-beenhouwerij vind je al verschillende opties plantaardig verrijkt vlees. Het assortiment wordt geleidelijk aan verder aangevuld.

  • Mei 2025: introductie van 3 groenteworsten in het tijdelijke BBQ-assortiment.  
  • September 2025 : plantaardig verrijkt gehakt met 40 % tuinboonbloem.
  • Vanaf oktober 2025: plantaardig verrijkte hamburger en worst.

Wat is plantaardig verrijkt gehakt?

Ons plantaardig verrijkte gehakt is een mix van 60 % rundvlees en 40 % tuinboonbloem. Dat heeft volgende voordelen:

  • Door tuinboonbloem toe te voegen, verminderen we de hoeveelheid dierlijke eiwitten zonder in te boeten op smaak, textuur of voedingswaarde. Plantaardig verrijkt gehakt bevat zelfs minder verzadigde vetten en meer vezels.   
  • Tuinbonen zijn rijk aan eiwitten en een goed alternatief voor soja.
  • Plantaardig verrijkt gehakt is even lekker als traditioneel rundergehakt en kan op dezelfde manier gebruikt worden. 

Samen gaan we voor de eiwitshift

Met de keuze voor plantaardig verrijkt vlees willen we actief bijdragen aan de eiwitshift en het Green Deal-engagement van Colruyt Group.

Daarom bieden je meer opties om vaker plantaardig te eten en minder vlees te consumeren. Want elke stap naar meer duurzame consumptie en een evenwichtiger voedingspatroon telt.

Zo dragen we samen bij aan een betere gezondheid en een beter milieu, stap voor stap.