Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck: traditie en innovatie hand in hand
Van een oude hoeve in Ingelmunster naar de modernste brouwerij van Europa. Dat is het verhaal van de familie Vanhonsebrouck. Vijf generaties vakmanschap worden er gemengd met nieuwe technieken, om speciaalbieren vol karakter te creëren.
Brouwerij ‘Sint-Jozef’
De geschiedenis begint in 1900, wanneer Emile Vanhonsebrouck een brouwerij opent in een kleine hoeve in Ingelmunster. Brouwerij ‘Sint-Jozef’ overleeft de Eerste Wereldoorlog, en de zonen van Emile weten ze zelfs uit te breiden met een eigen mouterij. Hun werkmannen betaalden ze deels met bier. Enkele generaties later beseft Luc Vanhonsebrouck dat de brouwerij te klein is om te concurreren met de grote pilsbrouwerijen. Hij besluit enkel nog speciaalbier te brouwen en verandert de naam van de brouwerij naar ‘Vanhonsebrouck’. Een naam die nog vele jaren zal blijven bestaan.