De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Verse producten

Duurzaamheid

Recycleerbare verpakking voor groenten en fruit

De Boni Selection-appelen en -peren vind je in een kartonnen schaaltje, gemaakt van ons eigen gerecycleerde kartonafval. Dat schaaltje kan op zijn beurt opnieuw gerecycleerd worden. Op die manier benutten we onze grondstoffen maximaal en geven we ons kartonafval een tweede leven.

Deze verpakking valt in de rekken goed op en je vindt er heel wat leuke weetjes op: het smaakprofiel, waarvoor je ze kan gebruiken en een handige appelen- en perenwijzer

Geen stickers meer op groenten en fruit

We kleven geen onnodige stickers meer op losse groenten en fruit. Dat vragen we ook aan onze leveranciers. Stickers die wel nodig zijn, zoals barcodes, maken we zo veel mogelijk composteerbaar.

Besparing: 34,5 ton plastic/jaar.

Herbruikbare zakjes in de versmarkt

Voor losse groenten en fruit bieden we herbruikbare zakjes te koop aan. Ze zijn sterk, wasbaar en kunnen minstens 100 keer hergebruikt worden. Ze vervangen de plastic zakjes voor eenmalig gebruik.

Besparing: 632 ton plastic/jaar.

Duurzame vis

Sinds 2013 bieden we alleen nog duurzame wilde vis aan. Ondertussen is ook het grootste deel van onze gekweekte vis duurzaam. Goed voor het milieu en voor de visbestanden. En zo wordt het voor jou makkelijker om gerust te kiezen voor onze vis, natuurlijk voor de laagste prijzen.

Duurzaam koelen

We gebruiken steeds meer gekoelde karren met vloeibaar ijs, een technologie die we zelf hebben ontwikkeld. Daarbij bevriezen we een mengeling van water en ethanol, terwijl we er constant in blijven roeren zodat het ijs vloeibaar blijft. Daarna pompen we het in de verskar.

Verskarren gekoeld met vloeibaar ijs hebben 55 % minder impact op het milieu. Daardoor daalt onze CO2-uitstoot aanzienlijk. Bovendien zijn de karren binnenin groter dan de huidige.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER