Verse sappen Boni Selection 100% puur geperst

Bij Colruyt zetten we al enkele jaren ons ‘100 % geperst sap’ in de kijker. Voor de nieuwe oogst werken we ook dit jaar samen met Belgische appel- en perentelers. Zo ondersteunen we de lokale teelt met onze eigen producten. Geniet ervan!

Jarenlange samenwerking

Bij Colruyt werken we al jaren bij voorkeur samen met Belgische familiebedrijven. Lut, onze aankoper appelen en peren vertelt: “Wij onderhouden goede relaties met onze drie telers in Haspengouw en Markegem. We doen deze actie rond het puur geperste sap nu al enkele jaren op rij met de fruitbedrijven Neven, Bangels en Wolfcarius. Ze hebben jarenlange ervaring en weten perfect welke kwaliteit wij verwachten voor ons fruit van Boni Selection.

Christophe Bangels: “Ons familiebedrijf Bangels werkt ondertussen al meer dan 10 jaar samen met Colruyt. Binnen deze duurzame samenwerking streven we naar topkwaliteit, en daarvoor krijgen we een eerlijke prijs in de plaats.”

Haspengouw en Markegem bieden de ideale ondergrond om appelen te telen. Christophe: “Colruyt geeft voorrang aan Belgisch fruit om fruittelers uit eigen land te steunen. Dat vinden wij heel fijn, maar zo is ook de afstand zo kort mogelijk. De appelen die we vandaag plukken, kunnen daardoor heel snel in de winkels liggen en aan de consument verkocht worden.

Puur geperst sap, pure smaak

Voor dit heerlijke en verfrissende sap gebruiken we 100 % Belgische jonagoldappelen en conferenceperen. Die zijn ideaal om te persen. Pascal Bangels: “Jonagoldappelen bijvoorbeeld hebben een veel sappigere structuur dan de meeste andere soorten. Die zijn vaak iets droger en dan is het moeilijker om voldoende sap uit de appel te krijgen. ” Ook vader Edgard Bangels is gek op het sap: “Het heeft een heerlijk en natuurlijke zoete smaak. Voor mij is er geen lekkerdere appel dan de jonagold!