Je favoriete yoghurt? Wij helpen je kiezen!
Kefir, skyr, Griekse yoghurt, plantaardige yoghurt, yoghurt met fruit of vol proteïnen … Kiezen uit het ruime aanbod in onze versmarkt is allesbehalve gemakkelijk. Dankzij onze informatie, tips en culinaire inspiratie vind je gelukkig snel wat je zoekt. En altijd voor de laagste prijzen.
Kies je favoriete yoghurt
Recepten met yoghurt
Waarom kiezen voor ...
- Natuuryoghurt: heeft een lichtjes zure smaak, is smeuïg en vrij vloeibaar.
- Echte Griekse yoghurt: dikke en romige yoghurt, moet in Griekenland gemaakt zijn. Er is zo'n 3x meer melk voor nodig.
- Op Griekse wijze: smeuïg en met zachte smaak, gemaakt volgens Grieks recept, maar niet in Griekenland. Kan mager, halfvol of vol zijn.
- Skyr: dik en romig, met een zachte smaak. Komt oorspronkelijk uit IJsland en bevat weinig vet, omdat het gemaakt is met magere melk.
- Verse kaas: wordt gemaakt door melk te stremmen en kan mager, halfvol of vol zijn. De kaas is dik en romig, en heeft een zachte smaak.
- Kefir: wordt gemaakt door melk te fermenteren met een mengsel van melkzuurbacteriën en gisten. Zacht, vloeibaar en een lichtzure smaak.
Yoghurt: vol voordelen
- Rijk aan eiwitten: dragen bij tot de groei en de instandhouding van de spiermassa.
- Bron van calcium: noodzakelijk voor het behoud van een gezond beendergestel.
- Vitaminen (A, D, B2, B12 ...) en mineralen (fosfor, kalium ...).
- Levende fermenten: maken de lactose beter verteerbaar.
Wist je dat?
- Gewone yoghurt heeft een goede Nutri-Score: A of B.
- Het vetgehalte van yoghurt hangt af van de melk: zo heeft volle yoghurt 3% V.G. en bevat halfvolle yoghurt 1,5 à 2% V.G. Magere yoghurt heeft een V.G. van minder dan 0,5%.
- De fermenten uit yoghurt zijn goed voor de darmen. Reden: ze maken de vertering van lactose makkelijker.
- Bewaar verse melkproducten in de koelkast. En wacht niet te lang om ze te consumeren.