Pompoensoep met kokos en gember
Pompoensoep met kokos en gember

Pompoensoep met kokos en gember

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 211 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 13 g
Eiwit 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de pompoen en verwijder de pitjes en de draden. Snij het vruchtvlees in stukken.

  4. Snij de prei in ringen.

  5. Snipper de rode ui fijn.

  6. Hak de helft van de korianderblaadjes grof en hou de andere helft apart voor de afwerking.

  7. Schil de zoete aardappel en snij in stukken.

  8. Rasp de gember.

  9. Pers de limoen.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de kokosolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde rode ui en de preiringen 5 min.

  12. Voeg de stukken pompoen en zoete aardappel, de geraspte gember en de grofgehakte koriander toe. Overgiet met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Mix de soep fijn.

  13. Giet er de kokosmelk bij en verwarm nog 3 min. Giet er daarna het limoensap bij en kruid met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel over 4 soepkommen en werk af met de overgebleven korianderblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de pompoen en verwijder de pitjes en de draden. Snij het vruchtvlees in stukken.

  4. Snij de prei in ringen.

  5. Snipper de rode ui fijn.

  6. Hak de helft van de korianderblaadjes grof en hou de andere helft apart voor de afwerking.

  7. Schil de zoete aardappel en snij in stukken.

  8. Rasp de gember.

  9. Pers de limoen.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de kokosolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde rode ui en de preiringen 5 min.

  12. Voeg de stukken pompoen en zoete aardappel, de geraspte gember en de grofgehakte koriander toe. Overgiet met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Mix de soep fijn.

  13. Giet er de kokosmelk bij en verwarm nog 3 min. Giet er daarna het limoensap bij en kruid met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel over 4 soepkommen en werk af met de overgebleven korianderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 211 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 13 g
Eiwit 3.3 g

Bekijk het recept digitaal