- Bewaar

- Bewaar
Pompoensoep met kokos en gember
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de pompoen en verwijder de pitjes en de draden. Snij het vruchtvlees in stukken.
-
Snij de prei in ringen.
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Hak de helft van de korianderblaadjes grof en hou de andere helft apart voor de afwerking.
-
Schil de zoete aardappel en snij in stukken.
-
Rasp de gember.
-
Pers de limoen.
-
Bereiding:
-
Verhit de kokosolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde rode ui en de preiringen 5 min.
-
Voeg de stukken pompoen en zoete aardappel, de geraspte gember en de grofgehakte koriander toe. Overgiet met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Mix de soep fijn.
-
Giet er de kokosmelk bij en verwarm nog 3 min. Giet er daarna het limoensap bij en kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel over 4 soepkommen en werk af met de overgebleven korianderblaadjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de pompoen en verwijder de pitjes en de draden. Snij het vruchtvlees in stukken.
-
Snij de prei in ringen.
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Hak de helft van de korianderblaadjes grof en hou de andere helft apart voor de afwerking.
-
Schil de zoete aardappel en snij in stukken.
-
Rasp de gember.
-
Pers de limoen.
-
Bereiding:
-
Verhit de kokosolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde rode ui en de preiringen 5 min.
-
Voeg de stukken pompoen en zoete aardappel, de geraspte gember en de grofgehakte koriander toe. Overgiet met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Mix de soep fijn.
-
Giet er de kokosmelk bij en verwarm nog 3 min. Giet er daarna het limoensap bij en kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel over 4 soepkommen en werk af met de overgebleven korianderblaadjes.