Zalmpakketjes op de BBQ met kruidige couscous
Zalmpakketjes op de BBQ met kruidige couscous

Zalmpakketjes op de BBQ met kruidige couscous

40 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 710 kcal
Energie 2971 kj
Vet 46 g
Verzadigd vet 16 g
Koolhydraat 24.8 g
Suiker 6.8 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 42.9 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Groente, fruit, noten en oliën 52 %
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de chorizo in kleine blokjes.

  3. Schil de koolrabi en snij in dunne staafjes.

  4. Verdeel de halve bloemkool in roosjes en rasp of hak fijn (dat gaat makkelijk met een keukenrobot).

  5. Hak de peterselieblaadjes, de lente-uitjes en de noten grof.

  6. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.

  7. Knip de tuinkers los.

  8. Overgiet de couscous met 2 dl heet water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.

  9. Bereiding:
  10. Verdeel de koolrabi over vier pakketjes voor op de BBQ.

  11. Leg er een zalmfilet, de peterselie (hou een beetje opzij), de chorizoblokjes en de lente-uitjes (hou een beetje opzij) op. Kruid met zwarte peper en verdeel er de wijn over.

  12. Doe de pakketjes goed dicht en leg 10 à 15 min. op een hete BBQ of zet ± 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  13. Meng intussen de bloemkool met de couscous, de tomatenblokjes, de rest van de peterselie en de lente-ui, de noten, de tuinkers, de extra vierge olijfolie, de appelazijn, zwarte peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de chorizo in kleine blokjes.

  3. Schil de koolrabi en snij in dunne staafjes.

  4. Verdeel de halve bloemkool in roosjes en rasp of hak fijn (dat gaat makkelijk met een keukenrobot).

  5. Hak de peterselieblaadjes, de lente-uitjes en de noten grof.

  6. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.

  7. Knip de tuinkers los.

  8. Overgiet de couscous met 2 dl heet water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.

  9. Bereiding:
  10. Verdeel de koolrabi over vier pakketjes voor op de BBQ.

  11. Leg er een zalmfilet, de peterselie (hou een beetje opzij), de chorizoblokjes en de lente-uitjes (hou een beetje opzij) op. Kruid met zwarte peper en verdeel er de wijn over.

  12. Doe de pakketjes goed dicht en leg 10 à 15 min. op een hete BBQ of zet ± 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  13. Meng intussen de bloemkool met de couscous, de tomatenblokjes, de rest van de peterselie en de lente-ui, de noten, de tuinkers, de extra vierge olijfolie, de appelazijn, zwarte peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 710 kcal
Energie 2971 kj
Vet 46 g
Verzadigd vet 16 g
Koolhydraat 24.8 g
Suiker 6.8 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 42.9 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Groente, fruit, noten en oliën 52 %

Bekijk het recept digitaal