Grieks tomatenslaatje met artisjok en olijven
Grieks tomatenslaatje met artisjok en olijven

Grieks tomatenslaatje met artisjok en olijven

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 99 kcal
Vet 9.6 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 1.9 g
Suiker 1.2 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 0.8 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de tomaten in 2 en verwijder de pitjes.

  3. Hak de uitgelekte artisjokken en de olijven grof en meng onder de tomaten.

  4. Rits de blaadjes van de oregano en hak grof. Meng onder de tomatenmengeling.

  5. Meng er de rodewijnazijn en de olijfolie onder. Kruid met zwarte peper en zout en laat minstens 30 min. rusten zodat de smaken zich goed vermengen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de tomaten in 2 en verwijder de pitjes.

  3. Hak de uitgelekte artisjokken en de olijven grof en meng onder de tomaten.

  4. Rits de blaadjes van de oregano en hak grof. Meng onder de tomatenmengeling.

  5. Meng er de rodewijnazijn en de olijfolie onder. Kruid met zwarte peper en zout en laat minstens 30 min. rusten zodat de smaken zich goed vermengen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 99 kcal
Vet 9.6 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 1.9 g
Suiker 1.2 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 0.8 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal