- Bewaar
- Bewaar
2-in-1-recept: varkenssnede met gratin van knolselder + knolseldersoep
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Grand Cru Roodbruin bier Wijn Domaine Vico A.O.P Corse
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Hoofdgerecht voor vanavond
-
Schil de knolselder en de zoete aardappelen en snij de helft in fijne schijfjes. Snij de andere helft van de knolselder en zoete aardappelen in blokjes.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de schijfjes knolselder en zoete aardappel afwisselend en dakpansgewijs in een grote ovenschaal. Overgiet met de melk en de room en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie.
-
Verdeel de blokjes knolselder en zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper en zout en besprenkel met de olijfolie. Zet de ovenschaal en de bakplaat samen 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij intussen de ui in halvemaantjes en pers het knoflookteentje. Snipper het bieslook fijn en hou de helft opzij voor de knolseldersoep hieronder.
-
Haal de bakplaat uit de oven en hou de groenteblokjes apart voor de soep.
-
Verwijder de aluminiumfolie van de ovenschaal. Bestrooi met 100 g geraspte kaas en zet nog 10 min. in de oven. Hou 100 g kaas apart voor de soep.
-
Smelt intussen de boter in een pan en bak het vlees 1 min. aan elke kant. Voeg de uien en het knoflook toe en laat nog 2 min. bakken. Kruid met peper en zout en voeg het bieslook en een klein scheutje water toe. Schraap de braadresten los en laat de saus een beetje inkoken.
-
Serveer de gratin met de varkenssneden en werk af met de saus.
-
Lunch voor morgen
-
Knolseldersoep met zoete aardappel en kaastoastjes (10 min.)
-
Doe de geroosterde groenten van de bakplaat in een kookpot. Leng aan met 1 L water en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat nog 1 min. koken.
-
Mix de soep glad en voeg eventueel nog wat water toe als ze te dik is. Kruid met peper en zout.
-
Rooster het toastbrood, besmeer met de kruidenkaas en snij diagonaal in 2. Bestrooi met wat bieslook.
-
Werk de soep af met geraspte emmentaler en nog wat bieslook en geef er de kaastoastjes bij. Ook lekker met soepparels of brood.
> Nog emmentaler over? Geraspte kaas is ideaal om te bewaren in de diepvries. Handig om altijd in huis te hebben!
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Grand Cru Roodbruin bier Wijn Domaine Vico A.O.P Corse
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Hoofdgerecht voor vanavond
-
Schil de knolselder en de zoete aardappelen en snij de helft in fijne schijfjes. Snij de andere helft van de knolselder en zoete aardappelen in blokjes.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de schijfjes knolselder en zoete aardappel afwisselend en dakpansgewijs in een grote ovenschaal. Overgiet met de melk en de room en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie.
-
Verdeel de blokjes knolselder en zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper en zout en besprenkel met de olijfolie. Zet de ovenschaal en de bakplaat samen 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij intussen de ui in halvemaantjes en pers het knoflookteentje. Snipper het bieslook fijn en hou de helft opzij voor de knolseldersoep hieronder.
-
Haal de bakplaat uit de oven en hou de groenteblokjes apart voor de soep.
-
Verwijder de aluminiumfolie van de ovenschaal. Bestrooi met 100 g geraspte kaas en zet nog 10 min. in de oven. Hou 100 g kaas apart voor de soep.
-
Smelt intussen de boter in een pan en bak het vlees 1 min. aan elke kant. Voeg de uien en het knoflook toe en laat nog 2 min. bakken. Kruid met peper en zout en voeg het bieslook en een klein scheutje water toe. Schraap de braadresten los en laat de saus een beetje inkoken.
-
Serveer de gratin met de varkenssneden en werk af met de saus.
-
Lunch voor morgen
-
Knolseldersoep met zoete aardappel en kaastoastjes (10 min.)
-
Doe de geroosterde groenten van de bakplaat in een kookpot. Leng aan met 1 L water en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat nog 1 min. koken.
-
Mix de soep glad en voeg eventueel nog wat water toe als ze te dik is. Kruid met peper en zout.
-
Rooster het toastbrood, besmeer met de kruidenkaas en snij diagonaal in 2. Bestrooi met wat bieslook.
-
Werk de soep af met geraspte emmentaler en nog wat bieslook en geef er de kaastoastjes bij. Ook lekker met soepparels of brood.
> Nog emmentaler over? Geraspte kaas is ideaal om te bewaren in de diepvries. Handig om altijd in huis te hebben!
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Grand Cru Roodbruin bier Wijn Domaine Vico A.O.P Corse