- Bewaar

- Bewaar
2-in1-recept: zeebaars met pastinaakpuree + hartige pastinaakkoekjes
Onze drankensuggesties
Bier Boon Oude Geuze Geuze Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino 'Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Hoofdgerecht voor vanavond
-
Zeebaars met pastinaak-erwtenpuree en waterkers (45 min.)
-
Schil de aardappelen en de pastinaken en snij in stukken.
-
Snij de harde steeltjes van de waterkers. Hou de helft opzij voor de pastinaakkoekjes.
-
Snipper het bieslook fijn en hou de helft opzij voor de pastinaakkoekjes. Snipper de ui fijn.
-
Kook de aardappelen 10 min. in lichtgezouten water. Voeg dan de pastinaak toe en laat nog 10 min. koken. Giet af. Pureer en kruid met peper en zout. Hou de helft van de pastinaakpuree apart voor de pastinaakkoekjes.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de diepgevroren erwten toe en kruid met peper en zout. Laat 2 min. bakken.
-
Meng de erwten en 1 eetl. zure room onder de puree en hou warm. Hou de rest van de zure room apart voor de pastinaakkoekjes.
-
Verhit 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zeebaarsfilets 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Verdeel de puree over de borden, geef er de vis bij en werk af met de waterkers en het bieslook.
-
Lunch voor morgen
-
Hartige pastinaakkoekjes met zure room en spiegelei (20 min.)
-
Doe de bloem en 1 ei bij de opzijgehouden pastinaakpuree en meng goed. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en leg enkele hoopjes pastinaakpuree in de pan. Druk een beetje plat en bak 2 min. aan elke kant. Herhaal tot alle puree op is.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een andere pan en breek er 4 eieren in. Bak tot spiegeleieren.
-
Meng de rest van de zure room met het opzijgehouden bieslook en kruid met peper en zout.
-
Serveer de pastinaakkoekjes met wat zure room en een spiegeleitje. Werk af met het restje waterkers.
Onze drankensuggesties
Bier Boon Oude Geuze Geuze Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino 'Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Hoofdgerecht voor vanavond
-
Zeebaars met pastinaak-erwtenpuree en waterkers (45 min.)
-
Schil de aardappelen en de pastinaken en snij in stukken.
-
Snij de harde steeltjes van de waterkers. Hou de helft opzij voor de pastinaakkoekjes.
-
Snipper het bieslook fijn en hou de helft opzij voor de pastinaakkoekjes. Snipper de ui fijn.
-
Kook de aardappelen 10 min. in lichtgezouten water. Voeg dan de pastinaak toe en laat nog 10 min. koken. Giet af. Pureer en kruid met peper en zout. Hou de helft van de pastinaakpuree apart voor de pastinaakkoekjes.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de diepgevroren erwten toe en kruid met peper en zout. Laat 2 min. bakken.
-
Meng de erwten en 1 eetl. zure room onder de puree en hou warm. Hou de rest van de zure room apart voor de pastinaakkoekjes.
-
Verhit 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zeebaarsfilets 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Verdeel de puree over de borden, geef er de vis bij en werk af met de waterkers en het bieslook.
-
Lunch voor morgen
-
Hartige pastinaakkoekjes met zure room en spiegelei (20 min.)
-
Doe de bloem en 1 ei bij de opzijgehouden pastinaakpuree en meng goed. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en leg enkele hoopjes pastinaakpuree in de pan. Druk een beetje plat en bak 2 min. aan elke kant. Herhaal tot alle puree op is.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een andere pan en breek er 4 eieren in. Bak tot spiegeleieren.
-
Meng de rest van de zure room met het opzijgehouden bieslook en kruid met peper en zout.
-
Serveer de pastinaakkoekjes met wat zure room en een spiegeleitje. Werk af met het restje waterkers.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Boon Oude Geuze Geuze Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino 'Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië