Feestelijk toastje met zalmtartaar
Feestelijk toastje met zalmtartaar

Feestelijk toastje met zalmtartaar

1 u.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2205 kj
Energie 527 kcal
Vet 27.3 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 49 g
Suiker 6.4 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 19.3 g
Zout 1.6 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding
  2. Snij 6 sneetjes van het brood (dikte naar keuze). Bak aan beide kanten goudbruin in het boteralternatief. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  3. Snij de zalmfilet in fijne blokjes. Breng op smaak met de olijfolie, peper, zout en de citroenzeste. Zet in de koelkast.

  4. Kook het rodebietensap, de suiker, de balsamicoazijn en de agar-agar in een kookpot. Mix en giet door een zeef. Laat afkoelen en mix daarna tot een gel. Doe in een spuitzak.

  5. Meng de mayonaise met het mierikswortelsmeersel en kruid met peper en zout. Doe ook in een spuitzak.

  6. Meng de lactosevrije verse kaas en de pickles tot een egale massa.

  7. Kook de eieren 8 min. hard in kokend water. Pel onder koud water, snij in 4 en laat afkoelen.

  8. Besmeer de toast met de kaas met pickles en maak een ringetje met de zalmtartaar. Werk af met een druppel rodebieten-gel, de eieren, de mierikswortelmayonaise en wat microgroenten

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding
  2. Snij 6 sneetjes van het brood (dikte naar keuze). Bak aan beide kanten goudbruin in het boteralternatief. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  3. Snij de zalmfilet in fijne blokjes. Breng op smaak met de olijfolie, peper, zout en de citroenzeste. Zet in de koelkast.

  4. Kook het rodebietensap, de suiker, de balsamicoazijn en de agar-agar in een kookpot. Mix en giet door een zeef. Laat afkoelen en mix daarna tot een gel. Doe in een spuitzak.

  5. Meng de mayonaise met het mierikswortelsmeersel en kruid met peper en zout. Doe ook in een spuitzak.

  6. Meng de lactosevrije verse kaas en de pickles tot een egale massa.

  7. Kook de eieren 8 min. hard in kokend water. Pel onder koud water, snij in 4 en laat afkoelen.

  8. Besmeer de toast met de kaas met pickles en maak een ringetje met de zalmtartaar. Werk af met een druppel rodebieten-gel, de eieren, de mierikswortelmayonaise en wat microgroenten

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2205 kj
Energie 527 kcal
Vet 27.3 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 49 g
Suiker 6.4 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 19.3 g
Zout 1.6 g
natrium 0.6 g

Bekijk het recept digitaal