- Bewaar

- Bewaar
Feestelijk toastje met zalmtartaar
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding
-
Snij 6 sneetjes van het brood (dikte naar keuze). Bak aan beide kanten goudbruin in het boteralternatief. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
-
Snij de zalmfilet in fijne blokjes. Breng op smaak met de olijfolie, peper, zout en de citroenzeste. Zet in de koelkast.
-
Kook het rodebietensap, de suiker, de balsamicoazijn en de agar-agar in een kookpot. Mix en giet door een zeef. Laat afkoelen en mix daarna tot een gel. Doe in een spuitzak.
-
Meng de mayonaise met het mierikswortelsmeersel en kruid met peper en zout. Doe ook in een spuitzak.
-
Meng de lactosevrije verse kaas en de pickles tot een egale massa.
-
Kook de eieren 8 min. hard in kokend water. Pel onder koud water, snij in 4 en laat afkoelen.
-
Besmeer de toast met de kaas met pickles en maak een ringetje met de zalmtartaar. Werk af met een druppel rodebieten-gel, de eieren, de mierikswortelmayonaise en wat microgroenten
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding
-
Snij 6 sneetjes van het brood (dikte naar keuze). Bak aan beide kanten goudbruin in het boteralternatief. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
-
Snij de zalmfilet in fijne blokjes. Breng op smaak met de olijfolie, peper, zout en de citroenzeste. Zet in de koelkast.
-
Kook het rodebietensap, de suiker, de balsamicoazijn en de agar-agar in een kookpot. Mix en giet door een zeef. Laat afkoelen en mix daarna tot een gel. Doe in een spuitzak.
-
Meng de mayonaise met het mierikswortelsmeersel en kruid met peper en zout. Doe ook in een spuitzak.
-
Meng de lactosevrije verse kaas en de pickles tot een egale massa.
-
Kook de eieren 8 min. hard in kokend water. Pel onder koud water, snij in 4 en laat afkoelen.
-
Besmeer de toast met de kaas met pickles en maak een ringetje met de zalmtartaar. Werk af met een druppel rodebieten-gel, de eieren, de mierikswortelmayonaise en wat microgroenten