- Bewaar

- Bewaar
Erwtenhummus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers de citroen.
-
Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Verkruimel de feta.
-
Bereiding:
-
Kook de diepgevroren erwten onafgedekt 3 à 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Hou 10 erwten opzij voor de afwerking.
-
Meng de gekookte erwten met de kikkererwten, de tahin en het gepelde knoflookteentje. Meng er het citroensap en de olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Mix tot een gladde massa (voeg eventueel wat water toe).
-
Afwerking:
-
Doe de hummus in een kommetje en werk af met de rest van de erwten, enkele blaadjes munt, de feta, de komkommer, enkele takjes waterkers, het maanzaad en de sesamolie. Serveer met vers brood en een groene salade.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers de citroen.
-
Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Verkruimel de feta.
-
Bereiding:
-
Kook de diepgevroren erwten onafgedekt 3 à 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Hou 10 erwten opzij voor de afwerking.
-
Meng de gekookte erwten met de kikkererwten, de tahin en het gepelde knoflookteentje. Meng er het citroensap en de olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Mix tot een gladde massa (voeg eventueel wat water toe).
-
Afwerking:
-
Doe de hummus in een kommetje en werk af met de rest van de erwten, enkele blaadjes munt, de feta, de komkommer, enkele takjes waterkers, het maanzaad en de sesamolie. Serveer met vers brood en een groene salade.