Broodpudding
Broodpudding

Broodpudding

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 486 kcal
Vet 27.9 g
Verzadigd vet 16.8 g
Koolhydraat 45.3 g
Suiker 20 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 13.2 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voeg het appelsap toe aan de rozijnen en laat minstens 1 uur weken.

  3. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  4. Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met de boter (hou 1 eetl. opzij) en leg de helft dakpansgewijs in en ovenschaal.

  5. Bereiding:
  6. Klop de eieren samen met 2 eetl. palmsuiker romig en luchtig.

  7. Verwarm de melk lichtjes met het vanillepoeder en de citroenzeste. Neem van het vuur en meng onder de eieren. Meng er de room onder en kruid met de nootmuskaat.

  8. Giet de helft van dit mengsel over het brood en verdeel er de rozijnen over. Laat 20 min. trekken.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Leg een tweede laag brood in de schotel en overgiet met de rest van het melkmengsel.

  11. Bestrooi de bovenkant met 1 eetl. palmsuiker en 1 eetl. verkruimelde boter en zet 25 à 30 min. in de oven.

  12. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voeg het appelsap toe aan de rozijnen en laat minstens 1 uur weken.

  3. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  4. Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met de boter (hou 1 eetl. opzij) en leg de helft dakpansgewijs in en ovenschaal.

  5. Bereiding:
  6. Klop de eieren samen met 2 eetl. palmsuiker romig en luchtig.

  7. Verwarm de melk lichtjes met het vanillepoeder en de citroenzeste. Neem van het vuur en meng onder de eieren. Meng er de room onder en kruid met de nootmuskaat.

  8. Giet de helft van dit mengsel over het brood en verdeel er de rozijnen over. Laat 20 min. trekken.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Leg een tweede laag brood in de schotel en overgiet met de rest van het melkmengsel.

  11. Bestrooi de bovenkant met 1 eetl. palmsuiker en 1 eetl. verkruimelde boter en zet 25 à 30 min. in de oven.

  12. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 486 kcal
Vet 27.9 g
Verzadigd vet 16.8 g
Koolhydraat 45.3 g
Suiker 20 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 13.2 g
Zout 0.9 g

Bekijk het recept digitaal