- Bewaar

- Bewaar
Broodpudding
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voeg het appelsap toe aan de rozijnen en laat minstens 1 uur weken.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
-
Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met de boter (hou 1 eetl. opzij) en leg de helft dakpansgewijs in en ovenschaal.
-
Bereiding:
-
Klop de eieren samen met 2 eetl. palmsuiker romig en luchtig.
-
Verwarm de melk lichtjes met het vanillepoeder en de citroenzeste. Neem van het vuur en meng onder de eieren. Meng er de room onder en kruid met de nootmuskaat.
-
Giet de helft van dit mengsel over het brood en verdeel er de rozijnen over. Laat 20 min. trekken.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg een tweede laag brood in de schotel en overgiet met de rest van het melkmengsel.
-
Bestrooi de bovenkant met 1 eetl. palmsuiker en 1 eetl. verkruimelde boter en zet 25 à 30 min. in de oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voeg het appelsap toe aan de rozijnen en laat minstens 1 uur weken.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
-
Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met de boter (hou 1 eetl. opzij) en leg de helft dakpansgewijs in en ovenschaal.
-
Bereiding:
-
Klop de eieren samen met 2 eetl. palmsuiker romig en luchtig.
-
Verwarm de melk lichtjes met het vanillepoeder en de citroenzeste. Neem van het vuur en meng onder de eieren. Meng er de room onder en kruid met de nootmuskaat.
-
Giet de helft van dit mengsel over het brood en verdeel er de rozijnen over. Laat 20 min. trekken.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg een tweede laag brood in de schotel en overgiet met de rest van het melkmengsel.
-
Bestrooi de bovenkant met 1 eetl. palmsuiker en 1 eetl. verkruimelde boter en zet 25 à 30 min. in de oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen.