Luikse salade met makreel en dilleroom
Luikse salade met makreel en dilleroom

Luikse salade met makreel en dilleroom

30 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 425 kcal
Energie 1778 kj
Vet 26.3 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 21.7 g
Suiker 13 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 21.8 g
Zout 1 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding
  2. Schil de aardappelen en snij ze in de lengte in 4.

  3. Hak de pecannoten grof.

  4. Snipper de rode ui en de dille fijn. Snij de augurken fijn.

  5. Snij de ongeschilde appelen in blokjes van 1 cm.

  6. Bereiding
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Gief af en laat afkoelen.

  8. Kook intusseen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Snij in 2.

  9. Meng de rode ui, de augurken en de dille onder de verse kaas en kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verwijder het vel van de makreel, breek in hapklare stukken met een vork en verwijder eventueel de graatjes.

  11. Meng de gekookte aardappelen, de prinsessenbonen en de appelblokjes onder de jonge slascheuten en bestrooi met de noten. Schik er de stukken makreel op en lepel er 1 eetl. dille-dressing over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding
  2. Schil de aardappelen en snij ze in de lengte in 4.

  3. Hak de pecannoten grof.

  4. Snipper de rode ui en de dille fijn. Snij de augurken fijn.

  5. Snij de ongeschilde appelen in blokjes van 1 cm.

  6. Bereiding
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Gief af en laat afkoelen.

  8. Kook intusseen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Snij in 2.

  9. Meng de rode ui, de augurken en de dille onder de verse kaas en kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verwijder het vel van de makreel, breek in hapklare stukken met een vork en verwijder eventueel de graatjes.

  11. Meng de gekookte aardappelen, de prinsessenbonen en de appelblokjes onder de jonge slascheuten en bestrooi met de noten. Schik er de stukken makreel op en lepel er 1 eetl. dille-dressing over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 425 kcal
Energie 1778 kj
Vet 26.3 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 21.7 g
Suiker 13 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 21.8 g
Zout 1 g
natrium 0.4 g

Bekijk het recept digitaal