Glaasje met fruitige taboulé en scampi
Glaasje met fruitige taboulé en scampi

Glaasje met fruitige taboulé en scampi

30 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 674 kj
Energie 161 kcal
Vet 8.1 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 7.2 g
Suiker 3.2 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 14 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep goed droog.

  3. Doe de bulgur in een kom en overgiet met koud water. Laat ± 15 min. weken en knijp heel goed uit met de handen.

  4. Pers de halve limoen.

  5. Hak de korianderblaadjes grof.

  6. Verwijder de pitjes uit de halve granaatappel.

  7. Pel de pistachenoten en hak fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een pan of grillpan en bak de scampi's. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Meng de bulgur met een koffiel. limoensap, de helft van de koriander, de granaatappelpitten, de pistachenoten en de kefir. Kruid met zwarte peper en zout. Verdeel over mooie aperitiefglaasjes.

  11. Leg er telkens een scampi op en werk af met de rest van de koriander en wat microgroenten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep goed droog.

  3. Doe de bulgur in een kom en overgiet met koud water. Laat ± 15 min. weken en knijp heel goed uit met de handen.

  4. Pers de halve limoen.

  5. Hak de korianderblaadjes grof.

  6. Verwijder de pitjes uit de halve granaatappel.

  7. Pel de pistachenoten en hak fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een pan of grillpan en bak de scampi's. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Meng de bulgur met een koffiel. limoensap, de helft van de koriander, de granaatappelpitten, de pistachenoten en de kefir. Kruid met zwarte peper en zout. Verdeel over mooie aperitiefglaasjes.

  11. Leg er telkens een scampi op en werk af met de rest van de koriander en wat microgroenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 674 kj
Energie 161 kcal
Vet 8.1 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 7.2 g
Suiker 3.2 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 14 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g

Bekijk het recept digitaal