Clafoutis met frambozen
Clafoutis met frambozen

Clafoutis met frambozen

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 307 kcal
Energie 1284 kj
Vet 10.5 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 40.7 g
Suiker 25 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 11 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Groente, fruit, noten en oliën 21 %
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozen ontdooien en laat goed uitlekken in een vergiet.

  3. Vet vuurvaste ovenschaaltjes in met de boter.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Meng alle ingrediënten (behalve de frambozen) onder elkaar en verdeel over de ovenschaaltjes.

  7. Verdeel hierover de frambozen en bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Clafoutis smaakt het lekkerste lauw maar kan je ook afgekoeld serveren.

  8. Tip
  9. Geen frambozenseizoen? Je kan deze clafoutis ook maken met diepgevroren frambozen. Laat de frambozen eerst ontdooien en laat goed uitlekken in een vergiet.

Tip

Je kan dit dessert vooraf klaarmaken. De avond zelf verdeel je de frambozen over de taartjes en bak je ze in de oven. Zo kan je de clafoutis supervers opdienen!

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozen ontdooien en laat goed uitlekken in een vergiet.

  3. Vet vuurvaste ovenschaaltjes in met de boter.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Meng alle ingrediënten (behalve de frambozen) onder elkaar en verdeel over de ovenschaaltjes.

  7. Verdeel hierover de frambozen en bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Clafoutis smaakt het lekkerste lauw maar kan je ook afgekoeld serveren.

  8. Tip
  9. Geen frambozenseizoen? Je kan deze clafoutis ook maken met diepgevroren frambozen. Laat de frambozen eerst ontdooien en laat goed uitlekken in een vergiet.

Tip

Je kan dit dessert vooraf klaarmaken. De avond zelf verdeel je de frambozen over de taartjes en bak je ze in de oven. Zo kan je de clafoutis supervers opdienen!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 307 kcal
Energie 1284 kj
Vet 10.5 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 40.7 g
Suiker 25 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 11 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Groente, fruit, noten en oliën 21 %

Bekijk het recept digitaal