- Bewaar

- Bewaar
Quiche met groene asperges en tomaten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C
-
Snipper de rode ui, het knoflook en het bieslook fijn. Snij de tapastomaten van de takjes, maar laat er de kroontjes aan. Verwijder het harde uiteinde van de groene-aspergepunten en halveer ze. Rits de tijm van de takjes. Rasp de parmezaan.
-
Rol het bladerdeeg open en leg met het bakpapier in een bakvorm. Prik er met een vork gaatjes in en leg er nog een vel bakpapier bovenop. Bedek met bakparels of droge bonen. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
-
Breek de eieren. Klop de room en de cottage cheese los met een klopper. Meng met de eieren, de geraspte emmentaler, de tijm, de gestoofde ui en knoflook en de helft van het bieslook onder. Kruid met peper en zout.
-
Haal de bakvorm uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakparels of droge bonen. Giet het eimengsel in de bakvorm en strooi er de groene-aspergepunten over. Bestrooi met de parmezaan en verdeel er de tapastomaten over. Zet 25 min. in de oven.
-
Bestrooi met de rest van het bieslook en snij in punten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C
-
Snipper de rode ui, het knoflook en het bieslook fijn. Snij de tapastomaten van de takjes, maar laat er de kroontjes aan. Verwijder het harde uiteinde van de groene-aspergepunten en halveer ze. Rits de tijm van de takjes. Rasp de parmezaan.
-
Rol het bladerdeeg open en leg met het bakpapier in een bakvorm. Prik er met een vork gaatjes in en leg er nog een vel bakpapier bovenop. Bedek met bakparels of droge bonen. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
-
Breek de eieren. Klop de room en de cottage cheese los met een klopper. Meng met de eieren, de geraspte emmentaler, de tijm, de gestoofde ui en knoflook en de helft van het bieslook onder. Kruid met peper en zout.
-
Haal de bakvorm uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakparels of droge bonen. Giet het eimengsel in de bakvorm en strooi er de groene-aspergepunten over. Bestrooi met de parmezaan en verdeel er de tapastomaten over. Zet 25 min. in de oven.
-
Bestrooi met de rest van het bieslook en snij in punten.