Quiche met groene asperges en tomaten
Quiche met groene asperges en tomaten

Quiche met groene asperges en tomaten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 17.1 g
Koolhydraat 27.6 g
Suiker 5.1 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 16.5 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C

  3. Snipper de rode ui, het knoflook en het bieslook fijn. Snij de tapastomaten van de takjes, maar laat er de kroontjes aan. Verwijder het harde uiteinde van de groene-aspergepunten en halveer ze. Rits de tijm van de takjes. Rasp de parmezaan.

  4. Rol het bladerdeeg open en leg met het bakpapier in een bakvorm. Prik er met een vork gaatjes in en leg er nog een vel bakpapier bovenop. Bedek met bakparels of droge bonen. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.

  6. Breek de eieren. Klop de room en de cottage cheese los met een klopper. Meng met de eieren, de geraspte emmentaler, de tijm, de gestoofde ui en knoflook en de helft van het bieslook onder. Kruid met peper en zout.

  7. Haal de bakvorm uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakparels of droge bonen. Giet het eimengsel in de bakvorm en strooi er de groene-aspergepunten over. Bestrooi met de parmezaan en verdeel er de tapastomaten over. Zet 25 min. in de oven.

  8. Bestrooi met de rest van het bieslook en snij in punten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C

  3. Snipper de rode ui, het knoflook en het bieslook fijn. Snij de tapastomaten van de takjes, maar laat er de kroontjes aan. Verwijder het harde uiteinde van de groene-aspergepunten en halveer ze. Rits de tijm van de takjes. Rasp de parmezaan.

  4. Rol het bladerdeeg open en leg met het bakpapier in een bakvorm. Prik er met een vork gaatjes in en leg er nog een vel bakpapier bovenop. Bedek met bakparels of droge bonen. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.

  6. Breek de eieren. Klop de room en de cottage cheese los met een klopper. Meng met de eieren, de geraspte emmentaler, de tijm, de gestoofde ui en knoflook en de helft van het bieslook onder. Kruid met peper en zout.

  7. Haal de bakvorm uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakparels of droge bonen. Giet het eimengsel in de bakvorm en strooi er de groene-aspergepunten over. Bestrooi met de parmezaan en verdeel er de tapastomaten over. Zet 25 min. in de oven.

  8. Bestrooi met de rest van het bieslook en snij in punten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 17.1 g
Koolhydraat 27.6 g
Suiker 5.1 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 16.5 g
Zout 1 g

Bekijk het recept digitaal