- Bewaar

- Bewaar
Risotto met bloemkool en knapperig spek
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding (30 min.)
-
Verdeel de bloemkolen in roosjes. Snipper de sjalot en de selder fijn.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot en de selder glazig.
-
Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. Giet er de witte wijn bij en laat even verdampen op een hoog vuur.
-
Los intussen de groentebouillonblokjes op in 2 dl heet water per persoon.
-
Voeg de bloemkoolroosjes en 3 el groentebouillon (voor 4 personen) toe aan de risottorijst. Laat de rijst al het vocht opnemen en voeg dan opnieuw wat bouillon toe. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Roer niet te veel (zo blijft de rijst smeuïg).
-
Snij intussen het spek in reepjes. Bak 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Haal de risotto van het vuur en roer er de boter en de parmezaan onder. Kruid met zwarte peper.
-
Verdeel de risotto over de borden en werk af met de spekreepjes.
-
Liever Veggie
-
Verhit olijfolie in een pan en bak een verkruimeld stukje tempé (± 6 cm) mooi bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zwarte peper, grof zeezout en wat gerookt paprikapoeder.
Liever veggie?
Verhit olijfolie in een pan en bak een verkruimeld stukje tempé (± 6 cm) mooi bruin (voor 4 personen). Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zwarte peper, grof zeezout en wat gerookt paprikapoeder.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding (30 min.)
-
Verdeel de bloemkolen in roosjes. Snipper de sjalot en de selder fijn.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot en de selder glazig.
-
Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. Giet er de witte wijn bij en laat even verdampen op een hoog vuur.
-
Los intussen de groentebouillonblokjes op in 2 dl heet water per persoon.
-
Voeg de bloemkoolroosjes en 3 el groentebouillon (voor 4 personen) toe aan de risottorijst. Laat de rijst al het vocht opnemen en voeg dan opnieuw wat bouillon toe. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Roer niet te veel (zo blijft de rijst smeuïg).
-
Snij intussen het spek in reepjes. Bak 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Haal de risotto van het vuur en roer er de boter en de parmezaan onder. Kruid met zwarte peper.
-
Verdeel de risotto over de borden en werk af met de spekreepjes.
-
Liever Veggie
-
Verhit olijfolie in een pan en bak een verkruimeld stukje tempé (± 6 cm) mooi bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zwarte peper, grof zeezout en wat gerookt paprikapoeder.
Liever veggie?
Verhit olijfolie in een pan en bak een verkruimeld stukje tempé (± 6 cm) mooi bruin (voor 4 personen). Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zwarte peper, grof zeezout en wat gerookt paprikapoeder.