Risotto met bloemkool en knapperig spek
Risotto met bloemkool en knapperig spek

Risotto met bloemkool en knapperig spek

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 662 kcal
Energie 2770 kj
Vet 31.8 g
Verzadigd vet 14.4 g
Koolhydraat 54.1 g
Suiker 8 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 30.2 g
Zout 3.4 g
natrium 1.4 g
Groente, fruit, noten en oliën 57 %
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding (30 min.)
  2. Verdeel de bloemkolen in roosjes. Snipper de sjalot en de selder fijn.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot en de selder glazig.

  4. Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. Giet er de witte wijn bij en laat even verdampen op een hoog vuur.

  5. Los intussen de groentebouillonblokjes op in 2 dl heet water per persoon.

  6. Voeg de bloemkoolroosjes en 3 el groentebouillon (voor 4 personen) toe aan de risottorijst. Laat de rijst al het vocht opnemen en voeg dan opnieuw wat bouillon toe. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Roer niet te veel (zo blijft de rijst smeuïg).

  7. Snij intussen het spek in reepjes. Bak 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Haal de risotto van het vuur en roer er de boter en de parmezaan onder. Kruid met zwarte peper.

  9. Verdeel de risotto over de borden en werk af met de spekreepjes.

  10. Liever Veggie
  11. Verhit olijfolie in een pan en bak een verkruimeld stukje tempé (± 6 cm) mooi bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zwarte peper, grof zeezout en wat gerookt paprikapoeder.

Tip
Liever veggie?

Verhit olijfolie in een pan en bak een verkruimeld stukje tempé (± 6 cm) mooi bruin (voor 4 personen). Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zwarte peper, grof zeezout en wat gerookt paprikapoeder.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding (30 min.)
  2. Verdeel de bloemkolen in roosjes. Snipper de sjalot en de selder fijn.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot en de selder glazig.

  4. Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. Giet er de witte wijn bij en laat even verdampen op een hoog vuur.

  5. Los intussen de groentebouillonblokjes op in 2 dl heet water per persoon.

  6. Voeg de bloemkoolroosjes en 3 el groentebouillon (voor 4 personen) toe aan de risottorijst. Laat de rijst al het vocht opnemen en voeg dan opnieuw wat bouillon toe. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Roer niet te veel (zo blijft de rijst smeuïg).

  7. Snij intussen het spek in reepjes. Bak 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Haal de risotto van het vuur en roer er de boter en de parmezaan onder. Kruid met zwarte peper.

  9. Verdeel de risotto over de borden en werk af met de spekreepjes.

  10. Liever Veggie
  11. Verhit olijfolie in een pan en bak een verkruimeld stukje tempé (± 6 cm) mooi bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zwarte peper, grof zeezout en wat gerookt paprikapoeder.

Tip
Liever veggie?

Verhit olijfolie in een pan en bak een verkruimeld stukje tempé (± 6 cm) mooi bruin (voor 4 personen). Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zwarte peper, grof zeezout en wat gerookt paprikapoeder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 662 kcal
Energie 2770 kj
Vet 31.8 g
Verzadigd vet 14.4 g
Koolhydraat 54.1 g
Suiker 8 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 30.2 g
Zout 3.4 g
natrium 1.4 g
Groente, fruit, noten en oliën 57 %

Bekijk het recept digitaal