- Bewaar

- Bewaar
Knolseldersoep met gerookte zalm en zure room
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de knolselder en snij in blokjes.
-
Snipper de ui en het preiwit grof. Bewaar het groen van de prei voor later of vries het in.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en de prei glazig. Voeg de knolselder toe en laat nog even stoven.
-
Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Snipper intussen het bieslook fijn en meng onder de zure room. Snij de gerookte zalm in reepjes.
-
Mix de soep en kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over 4 kommetjes of diepe borden. Bestrooi met de reepjes zalm. Werk af met een lepeltje zure room en enkele druppels extra vierge olijfolie.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de knolselder en snij in blokjes.
-
Snipper de ui en het preiwit grof. Bewaar het groen van de prei voor later of vries het in.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en de prei glazig. Voeg de knolselder toe en laat nog even stoven.
-
Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Snipper intussen het bieslook fijn en meng onder de zure room. Snij de gerookte zalm in reepjes.
-
Mix de soep en kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over 4 kommetjes of diepe borden. Bestrooi met de reepjes zalm. Werk af met een lepeltje zure room en enkele druppels extra vierge olijfolie.