Knolseldersoep met gerookte zalm en zure room
Knolseldersoep met gerookte zalm en zure room

Knolseldersoep met gerookte zalm en zure room

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 250 kcal
Vet 15.7 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 11.4 g
Suiker 3.6 g
Vezel 8 g
Eiwit 11.8 g
Zout 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de knolselder en snij in blokjes.

  4. Snipper de ui en het preiwit grof. Bewaar het groen van de prei voor later of vries het in.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en de prei glazig. Voeg de knolselder toe en laat nog even stoven.

  7. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  8. Snipper intussen het bieslook fijn en meng onder de zure room. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  9. Mix de soep en kruid met zwarte peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de soep over 4 kommetjes of diepe borden. Bestrooi met de reepjes zalm. Werk af met een lepeltje zure room en enkele druppels extra vierge olijfolie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de knolselder en snij in blokjes.

  4. Snipper de ui en het preiwit grof. Bewaar het groen van de prei voor later of vries het in.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en de prei glazig. Voeg de knolselder toe en laat nog even stoven.

  7. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  8. Snipper intussen het bieslook fijn en meng onder de zure room. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  9. Mix de soep en kruid met zwarte peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de soep over 4 kommetjes of diepe borden. Bestrooi met de reepjes zalm. Werk af met een lepeltje zure room en enkele druppels extra vierge olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 250 kcal
Vet 15.7 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 11.4 g
Suiker 3.6 g
Vezel 8 g
Eiwit 11.8 g
Zout 3.9 g

Bekijk het recept digitaal