Oosterse noedelsalade met gemberdressing en gemarineerde varkensreepjes
Oosterse noedelsalade met gemberdressing en gemarineerde varkensreepjes

Oosterse noedelsalade met gemberdressing en gemarineerde varkensreepjes

45 min.
Hoofdgerecht
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 889 kcal
Energie 3720 kj
Vet 46.5 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 76.2 g
Suiker 11.8 g
Vezel 10.2 g
Eiwit 36.3 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. voorbereiding
  2. Snij de varkenssneden in lange reepjes.

  3. Pers het knoflook. Voeg het roomalternatief, de oregano, de gedroogde koriander, peper en zout toe. Meng er het varkensvlees onder en laat 30 min. marineren in de koelkast (max. 2 uur).

  4. Snij de Chinese kool zeer fijn.

  5. Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in dunne reepjes.

  6. Rasp de wortelen.

  7. Snipper de koriander, de lente-uitjes en het pepertje fijn.

  8. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Meng 1 eetl. sesamolie onder de noedels.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot op een middelhoog vuur. Voeg het varkensvlees toe en bak aan alle kanten. Dek af en laat 15 min. sudderen.

  10. Rooster de amandelen lichtbruin in een pan, zonder vetstof. Laat afkoelen en hak fijn.

  11. Meng de Chinese kool, paprika, wortelen en lente-uitjes onder de noedels.

  12. Haal het deksel van het varkensvlees en laat nog 10 min. garen op een zacht vuur. Schep het vlees uit de saus.

  13. Schil intussen de gember en snij in grove stukken. Pers de citroen. Mix even met de amandelpasta, ahornsiroop, shoyu, 2 eetl. sesamolie en de chilivlokken in een blender.

  14. Afwerking
  15. Roer de dressing onder de noedelsalade. Leg er de varkensreepjes bovenop. Giet er eventueel nog wat marinadesaus over. Werk af met de koriander en amandelen

  16. Tip

  17. Liever veggie? Gebruik dan tofoe natuur in de plaats varkenssneden.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. voorbereiding
  2. Snij de varkenssneden in lange reepjes.

  3. Pers het knoflook. Voeg het roomalternatief, de oregano, de gedroogde koriander, peper en zout toe. Meng er het varkensvlees onder en laat 30 min. marineren in de koelkast (max. 2 uur).

  4. Snij de Chinese kool zeer fijn.

  5. Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in dunne reepjes.

  6. Rasp de wortelen.

  7. Snipper de koriander, de lente-uitjes en het pepertje fijn.

  8. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Meng 1 eetl. sesamolie onder de noedels.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot op een middelhoog vuur. Voeg het varkensvlees toe en bak aan alle kanten. Dek af en laat 15 min. sudderen.

  10. Rooster de amandelen lichtbruin in een pan, zonder vetstof. Laat afkoelen en hak fijn.

  11. Meng de Chinese kool, paprika, wortelen en lente-uitjes onder de noedels.

  12. Haal het deksel van het varkensvlees en laat nog 10 min. garen op een zacht vuur. Schep het vlees uit de saus.

  13. Schil intussen de gember en snij in grove stukken. Pers de citroen. Mix even met de amandelpasta, ahornsiroop, shoyu, 2 eetl. sesamolie en de chilivlokken in een blender.

  14. Afwerking
  15. Roer de dressing onder de noedelsalade. Leg er de varkensreepjes bovenop. Giet er eventueel nog wat marinadesaus over. Werk af met de koriander en amandelen

  16. Tip

  17. Liever veggie? Gebruik dan tofoe natuur in de plaats varkenssneden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 889 kcal
Energie 3720 kj
Vet 46.5 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 76.2 g
Suiker 11.8 g
Vezel 10.2 g
Eiwit 36.3 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g

Bekijk het recept digitaal