- Bewaar

- Bewaar
Oosterse noedelsalade met gemberdressing en gemarineerde varkensreepjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
voorbereiding
-
Snij de varkenssneden in lange reepjes.
-
Pers het knoflook. Voeg het roomalternatief, de oregano, de gedroogde koriander, peper en zout toe. Meng er het varkensvlees onder en laat 30 min. marineren in de koelkast (max. 2 uur).
-
Snij de Chinese kool zeer fijn.
-
Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in dunne reepjes.
-
Rasp de wortelen.
-
Snipper de koriander, de lente-uitjes en het pepertje fijn.
-
Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Meng 1 eetl. sesamolie onder de noedels.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot op een middelhoog vuur. Voeg het varkensvlees toe en bak aan alle kanten. Dek af en laat 15 min. sudderen.
-
Rooster de amandelen lichtbruin in een pan, zonder vetstof. Laat afkoelen en hak fijn.
-
Meng de Chinese kool, paprika, wortelen en lente-uitjes onder de noedels.
-
Haal het deksel van het varkensvlees en laat nog 10 min. garen op een zacht vuur. Schep het vlees uit de saus.
-
Schil intussen de gember en snij in grove stukken. Pers de citroen. Mix even met de amandelpasta, ahornsiroop, shoyu, 2 eetl. sesamolie en de chilivlokken in een blender.
-
Afwerking
-
Roer de dressing onder de noedelsalade. Leg er de varkensreepjes bovenop. Giet er eventueel nog wat marinadesaus over. Werk af met de koriander en amandelen
-
Tip
-
Liever veggie? Gebruik dan tofoe natuur in de plaats varkenssneden.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
voorbereiding
-
Snij de varkenssneden in lange reepjes.
-
Pers het knoflook. Voeg het roomalternatief, de oregano, de gedroogde koriander, peper en zout toe. Meng er het varkensvlees onder en laat 30 min. marineren in de koelkast (max. 2 uur).
-
Snij de Chinese kool zeer fijn.
-
Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in dunne reepjes.
-
Rasp de wortelen.
-
Snipper de koriander, de lente-uitjes en het pepertje fijn.
-
Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Meng 1 eetl. sesamolie onder de noedels.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot op een middelhoog vuur. Voeg het varkensvlees toe en bak aan alle kanten. Dek af en laat 15 min. sudderen.
-
Rooster de amandelen lichtbruin in een pan, zonder vetstof. Laat afkoelen en hak fijn.
-
Meng de Chinese kool, paprika, wortelen en lente-uitjes onder de noedels.
-
Haal het deksel van het varkensvlees en laat nog 10 min. garen op een zacht vuur. Schep het vlees uit de saus.
-
Schil intussen de gember en snij in grove stukken. Pers de citroen. Mix even met de amandelpasta, ahornsiroop, shoyu, 2 eetl. sesamolie en de chilivlokken in een blender.
-
Afwerking
-
Roer de dressing onder de noedelsalade. Leg er de varkensreepjes bovenop. Giet er eventueel nog wat marinadesaus over. Werk af met de koriander en amandelen
-
Tip
-
Liever veggie? Gebruik dan tofoe natuur in de plaats varkenssneden.