- Bewaar

- Bewaar
Worstjes met stoofpotje van linzen en boerenkool
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de nerven uit de bladeren boerenkool en snipper de rest fijn.
-
Snij de groene selder in kleine blokjes.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Snij de knolselder in 4 stukken en schil ze. Snij daarna in blokjes van max. 2 cm dik.
-
Snij de peterselieblaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Doe de schijven knolselder in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de tijm, zwarte peper en zout en meng goed onder elkaar. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Roer tussendoor om.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de selder toe en stoof nog 5 min.
-
Doe er de linzen en het laurierblaadje bij en overgiet met de groentebouillon. Laat 20 à 25 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Voeg 10 min. voor het einde de boerenkool toe.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de worsten aan alle kanten goudbruin en gaar.
-
Kruid het linzenstoofpotje op het einde met zwarte peper en zout en roer er 1 eetl. olijfolie onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de worsten, het linzenstoofpotje en de knolselder over 4 diepe borden. Werk af met de peterselie en serveer met een stukje brood.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de nerven uit de bladeren boerenkool en snipper de rest fijn.
-
Snij de groene selder in kleine blokjes.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Snij de knolselder in 4 stukken en schil ze. Snij daarna in blokjes van max. 2 cm dik.
-
Snij de peterselieblaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Doe de schijven knolselder in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de tijm, zwarte peper en zout en meng goed onder elkaar. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Roer tussendoor om.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de selder toe en stoof nog 5 min.
-
Doe er de linzen en het laurierblaadje bij en overgiet met de groentebouillon. Laat 20 à 25 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Voeg 10 min. voor het einde de boerenkool toe.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de worsten aan alle kanten goudbruin en gaar.
-
Kruid het linzenstoofpotje op het einde met zwarte peper en zout en roer er 1 eetl. olijfolie onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de worsten, het linzenstoofpotje en de knolselder over 4 diepe borden. Werk af met de peterselie en serveer met een stukje brood.