Worstjes met stoofpotje van linzen en boerenkool
Worstjes met stoofpotje van linzen en boerenkool

Worstjes met stoofpotje van linzen en boerenkool

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 722 kcal
Vet 37 g
Verzadigd vet 9.7 g
Koolhydraat 42.7 g
Suiker 3.6 g
Vezel 20.5 g
Eiwit 44.4 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de nerven uit de bladeren boerenkool en snipper de rest fijn.

  4. Snij de groene selder in kleine blokjes.

  5. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  6. Snij de knolselder in 4 stukken en schil ze. Snij daarna in blokjes van max. 2 cm dik.

  7. Snij de peterselieblaadjes grof.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Doe de schijven knolselder in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de tijm, zwarte peper en zout en meng goed onder elkaar. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Roer tussendoor om.

  11. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de selder toe en stoof nog 5 min.

  12. Doe er de linzen en het laurierblaadje bij en overgiet met de groentebouillon. Laat 20 à 25 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Voeg 10 min. voor het einde de boerenkool toe.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de worsten aan alle kanten goudbruin en gaar.

  14. Kruid het linzenstoofpotje op het einde met zwarte peper en zout en roer er 1 eetl. olijfolie onder.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de worsten, het linzenstoofpotje en de knolselder over 4 diepe borden. Werk af met de peterselie en serveer met een stukje brood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de nerven uit de bladeren boerenkool en snipper de rest fijn.

  4. Snij de groene selder in kleine blokjes.

  5. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  6. Snij de knolselder in 4 stukken en schil ze. Snij daarna in blokjes van max. 2 cm dik.

  7. Snij de peterselieblaadjes grof.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Doe de schijven knolselder in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de tijm, zwarte peper en zout en meng goed onder elkaar. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Roer tussendoor om.

  11. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de selder toe en stoof nog 5 min.

  12. Doe er de linzen en het laurierblaadje bij en overgiet met de groentebouillon. Laat 20 à 25 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Voeg 10 min. voor het einde de boerenkool toe.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de worsten aan alle kanten goudbruin en gaar.

  14. Kruid het linzenstoofpotje op het einde met zwarte peper en zout en roer er 1 eetl. olijfolie onder.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de worsten, het linzenstoofpotje en de knolselder over 4 diepe borden. Werk af met de peterselie en serveer met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 722 kcal
Vet 37 g
Verzadigd vet 9.7 g
Koolhydraat 42.7 g
Suiker 3.6 g
Vezel 20.5 g
Eiwit 44.4 g
Zout 2.8 g

Bekijk het recept digitaal