Tropische beignets
Tropische beignets

Tropische beignets

30 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 282 kcal
Vet 11.5 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 37.2 g
Suiker 14.4 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 5.5 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. 1 Taakje voor je hulpkok: verwijder de schil van de ananas en snij in schijfjes met een ananassnijder of een groot mes. Snij elk schijfje nog eens in 2 en verwijder het binnenste stukje.

  3. 2 Leg de schijfjes op een propere keukenhanddoek, zodat ze wat kunnen uitlekken.

  4. 3 Doe de bloem, het ei en de melk in een kom en meng met een klopper.

  5. 4 Doe de panko en het kokospoeder in een diepe kom en meng goed.

  6. 5 Haal elke halve ananasschijf door het beslag en daarna door de panko met kokospoeder. Leg ze op een grote bakplaat.

  7. 6 Taakje voor de hulpkok: verhit de arachideolie in een grote pan met antiaanbaklaag, leg er enkele ananasschijven in en laat 2 à 3 min. bakken aan elke kant. Haal uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Herhaal tot alle schijven op zijn.

  8. 7 Pluk de muntblaadjes en snipper ze fijn. Werk de gebakken ananas af met wat bloemsuiker en muntblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. 1 Taakje voor je hulpkok: verwijder de schil van de ananas en snij in schijfjes met een ananassnijder of een groot mes. Snij elk schijfje nog eens in 2 en verwijder het binnenste stukje.

  3. 2 Leg de schijfjes op een propere keukenhanddoek, zodat ze wat kunnen uitlekken.

  4. 3 Doe de bloem, het ei en de melk in een kom en meng met een klopper.

  5. 4 Doe de panko en het kokospoeder in een diepe kom en meng goed.

  6. 5 Haal elke halve ananasschijf door het beslag en daarna door de panko met kokospoeder. Leg ze op een grote bakplaat.

  7. 6 Taakje voor de hulpkok: verhit de arachideolie in een grote pan met antiaanbaklaag, leg er enkele ananasschijven in en laat 2 à 3 min. bakken aan elke kant. Haal uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Herhaal tot alle schijven op zijn.

  8. 7 Pluk de muntblaadjes en snipper ze fijn. Werk de gebakken ananas af met wat bloemsuiker en muntblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 282 kcal
Vet 11.5 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 37.2 g
Suiker 14.4 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 5.5 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal