Hamburger met rode biet, augurken en daikonkiemen
Hamburger met rode biet, augurken en daikonkiemen

Hamburger met rode biet, augurken en daikonkiemen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 663 kcal
Vet 41.6 g
Verzadigd vet 15.2 g
Koolhydraat 35.3 g
Suiker 12.8 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 33.8 g
Zout 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij 2 rode bieten in dunne plakjes en de andere 2 in kleine blokjes.

  4. Snij de augurken in kleine blokjes.

  5. Snipper de sjalot fijn en meng samen met de zure room onder de blokjes augurk.

  6. Snij de lente-uitjes grof.

  7. Snij de kerstomaten in partjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de hamburgerbroodjes in een broodrooster of een voorverwarmde oven, op 180 °C.

  10. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie en bak de lams-varkensburgers 5 à 6 min. aan elke kant goudbruin en gaar.

  11. Roer 3 eetl. olijfolie onder de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en zout. Meng de dressing onder de slamix en voeg de lente-uitjes, de blokjes rode biet en de partjes kerstomaat toe. Meng alles goed onder elkaar.

  12. Snij de hamburgerbroodjes open en leg op de onderste helft enkele plakjes rode biet, 1 burger, een lepeltje augurken met zure room en wat daikonkiemen. Dek af met de bovenste helft. Serveer met de slamix met rode biet.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij 2 rode bieten in dunne plakjes en de andere 2 in kleine blokjes.

  4. Snij de augurken in kleine blokjes.

  5. Snipper de sjalot fijn en meng samen met de zure room onder de blokjes augurk.

  6. Snij de lente-uitjes grof.

  7. Snij de kerstomaten in partjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de hamburgerbroodjes in een broodrooster of een voorverwarmde oven, op 180 °C.

  10. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie en bak de lams-varkensburgers 5 à 6 min. aan elke kant goudbruin en gaar.

  11. Roer 3 eetl. olijfolie onder de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en zout. Meng de dressing onder de slamix en voeg de lente-uitjes, de blokjes rode biet en de partjes kerstomaat toe. Meng alles goed onder elkaar.

  12. Snij de hamburgerbroodjes open en leg op de onderste helft enkele plakjes rode biet, 1 burger, een lepeltje augurken met zure room en wat daikonkiemen. Dek af met de bovenste helft. Serveer met de slamix met rode biet.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 663 kcal
Vet 41.6 g
Verzadigd vet 15.2 g
Koolhydraat 35.3 g
Suiker 12.8 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 33.8 g
Zout 2.9 g

Bekijk het recept digitaal