- Bewaar

- Bewaar
Maaltijdsalade met geroosterde rode biet, prei en geitenkaas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de rode bieten, snij in 2 en snij elke helft in 3 partjes.
-
Snij de preiwitten in ringen van 1 cm dik.
-
Hak de blaadjes oregano grof.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Doe de rodebietenpartjes en de preiringen in een ovenschaal. Kruid met zwarte peper en grof zeezout en bestrooi met de grofgehakte oreganoblaadjes. Besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn. Meng goed door elkaar. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Rooster intussen de pompoenpitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Afwerking:
-
Verdeel de slamix over de borden. Schep er de geroosterde groenten bij en besprenkel met het vocht uit de ovenschaal. Bestrooi met de pompoenpitten en verkruimel er de geitenkaas over. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en serveer met een stukje brood.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de rode bieten, snij in 2 en snij elke helft in 3 partjes.
-
Snij de preiwitten in ringen van 1 cm dik.
-
Hak de blaadjes oregano grof.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Doe de rodebietenpartjes en de preiringen in een ovenschaal. Kruid met zwarte peper en grof zeezout en bestrooi met de grofgehakte oreganoblaadjes. Besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn. Meng goed door elkaar. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Rooster intussen de pompoenpitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Afwerking:
-
Verdeel de slamix over de borden. Schep er de geroosterde groenten bij en besprenkel met het vocht uit de ovenschaal. Bestrooi met de pompoenpitten en verkruimel er de geitenkaas over. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en serveer met een stukje brood.