Kaastaart met witte chocolade, rode vruchten
Kaastaart met witte chocolade, rode vruchten

Kaastaart met witte chocolade, rode vruchten

Dessert
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vet 26.5 g
Verzadigd vet 15.9 g
Koolhydraat 49.2 g
Suiker 29.3 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 8.1 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breek de chocolade in stukjes.

  3. Bereiding:
  4. Laat de blauwe bessen weken in graanjenever.

  5. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  6. Leg het deeg in een ingevette bakvorm. Maak de taartvulling: meng de plattekaas, zure room, eieren, kristalsuiker en 50 g bloem met de klopper. Stort de vulling op de taartbodem, verdeel er de blauwe bessen over.

  7. Doe de chocolade, kokos, boter en rietsuiker in een kom. Voeg 75 g bloem toe en kneed tot crumble. Doe deze op de taartvulling, zet 45 min. in de oven.

  8. Laat de taart afkoelen en bestrooi met aardbeien.

Tip

Zelf taartdeeg maken? Meng 250 g bloem, 125 g boter, 100 g suiker en 1 ei met de keukenrobot, laat even rusten en rol uit.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breek de chocolade in stukjes.

  3. Bereiding:
  4. Laat de blauwe bessen weken in graanjenever.

  5. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  6. Leg het deeg in een ingevette bakvorm. Maak de taartvulling: meng de plattekaas, zure room, eieren, kristalsuiker en 50 g bloem met de klopper. Stort de vulling op de taartbodem, verdeel er de blauwe bessen over.

  7. Doe de chocolade, kokos, boter en rietsuiker in een kom. Voeg 75 g bloem toe en kneed tot crumble. Doe deze op de taartvulling, zet 45 min. in de oven.

  8. Laat de taart afkoelen en bestrooi met aardbeien.

Tip

Zelf taartdeeg maken? Meng 250 g bloem, 125 g boter, 100 g suiker en 1 ei met de keukenrobot, laat even rusten en rol uit.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vet 26.5 g
Verzadigd vet 15.9 g
Koolhydraat 49.2 g
Suiker 29.3 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 8.1 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal