Groentequiche met zoete aardappel en geitenkaas
Groentequiche met zoete aardappel en geitenkaas

Groentequiche met zoete aardappel en geitenkaas

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 751 kcal
Energie 3142 kj
Vet 56.8 g
Verzadigd vet 27.2 g
Koolhydraat 38.2 g
Suiker 12.9 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 19.5 g
Zout 1.8 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken van ± 2 cm. Doe in een ovenschaal, bedruppel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.

  4. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in stukken van dezelfde grootte.

  5. Bereiding:
  6. Zet de zoete aardappelen ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Voeg daarna 2 eetl. olijfolie, de aubergine en de courgette toe en bak nog 20 à 25 min. tot alles mooi is geroosterd.

  7. Leg ondertussen het deeg in een taartvorm, bedek met bakpapier en bakbonen en zet ± 12 min. mee in de oven. Haal uit de oven en verwijder de bonen en het papier.

  8. Roer de eieren los met de room en kruid goed met zwarte peper en zout.

  9. Snij de kerstomaten in 2. Verkruimel de geitenkaas en rits de blaadjes van de takjes tijm.

  10. Vul de taartbodem met de geroosterde groenten en overgiet met het roommengsel. Verdeel er de kerstomaten over met de snijkant naar boven en bestrooi met de geitenkaas en de tijm. Kruid met zwarte peper.

  11. Bak de quiche 30 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken van ± 2 cm. Doe in een ovenschaal, bedruppel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.

  4. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in stukken van dezelfde grootte.

  5. Bereiding:
  6. Zet de zoete aardappelen ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Voeg daarna 2 eetl. olijfolie, de aubergine en de courgette toe en bak nog 20 à 25 min. tot alles mooi is geroosterd.

  7. Leg ondertussen het deeg in een taartvorm, bedek met bakpapier en bakbonen en zet ± 12 min. mee in de oven. Haal uit de oven en verwijder de bonen en het papier.

  8. Roer de eieren los met de room en kruid goed met zwarte peper en zout.

  9. Snij de kerstomaten in 2. Verkruimel de geitenkaas en rits de blaadjes van de takjes tijm.

  10. Vul de taartbodem met de geroosterde groenten en overgiet met het roommengsel. Verdeel er de kerstomaten over met de snijkant naar boven en bestrooi met de geitenkaas en de tijm. Kruid met zwarte peper.

  11. Bak de quiche 30 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 751 kcal
Energie 3142 kj
Vet 56.8 g
Verzadigd vet 27.2 g
Koolhydraat 38.2 g
Suiker 12.9 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 19.5 g
Zout 1.8 g
natrium 0.7 g

Bekijk het recept digitaal